2016/11/15

Valoa pimeässä

Minor on palautunut hyvin hetkellisestä ruokalakostaan. Nyt kun asutaan tutussa turvallisessa karsinassa maistuukin ruokakin loistavasti, täten ollaankin palailtu pikkuhiljaa treenailun pariin. Sunnuntaina kävin juoksuttamassa ponin ja eilen maastossa. Juoksuttaessa ponilla löytyikin hieman ylimääräistä virtaa, mutta ihmekkös tuo, sen jälkeen kuitenkin ollaan käyttäydytty varsin mallikkaasti.

Tänään oli vuorossa rokotusloman jälkeen ensimmäinen varsinainen treeni. Vähän on heikosti lähtenyt tämä meidän #nostirrup marraskuu käyntiin, sillä ennen tätä päivää olen yhden treenin kerennyt haasteeseen ratsastamaan. No onneksi vielä puolet marraskuusta jäljellä, joten vielä ehditään hyvin ilman jalustimia treenata.


2016/11/07

Eikö ne vaan tajua?

Ruokintalaskut on laskettu ja ruokinta oli, kuten toivoinkin, kohdillaan. Magnesiumia vähennettiin 1mt / päivä ja tarkoitus olisi ennen joulua syöttää ADE-vitamiinikuuri. Eli vitamiinien kohdalla oli hieman vajausta, mutta tätä ei toki pysty ihan tarkasti laskemaan, koska heinä-analyysiä meillä ei ole, joten heinästä saatujen vitamiinien määrä on lähes mahdoton arvioida.

Vaikka ruokinta onkin kunnossa Minor sai melkein minun sydämen pysähtymään viikonloppuna. Tallilla on tapahtunut monia muutoksia lähiaikoina ja siitä ilmeisesti tämä ketjureaktio johtuikin. Ensimmäiseksi vajaa kaksi viikkoa sitten Minor vaihtoi karsinaa. Ideana se, että pesupaikan viereinen karsina ei olisi yhtä vetoisa ja keväällä pystyisi loimittamaan vähemmän, koska tähän karsinaan ei vetäisi pienestä ulko-ovesta.

Lisäksi reilu viikko sitten tallille muutti tallin omistajan puolivuotias tammavarsa ja hänelle kaveriksi 3-vuotias ponitamma. Ponitamma sai Minorilta pasmat ihan sekaisin - se oli kuulemma esitellyt kaikki miehiset taitonsa karsinassa tamman tullessa sisälle. Kyseinen poni ei kuitenkaan asunut tallilla kuin reilun vuorokauden, ei tullut varsan kanssa toimeen joten palautettiin suosiolla heti (kiipesi varsan päälle ja potki tätä jatkuvasti karsinassa - varsa oli täynnä haavoja ja jäi kiinni vesikuppiinkin). Heti tämän jälkeen varsan kaveriksi muutti pieni orivarsa, joka on oikein kova hirnumaan.