2010/09/27

[14] Lentävä lihapulla ♥

Kirpeä syksyinen tuuli ja auringon täytteinen ilma lämmitti mieltäni saapuessani tallille, toisaalta mahassani leijaili perhosia toivoessani ponin kulkevan nätisti. Minun ei kuitenkaan auttanut jännittää, vaan ryhtyä toimeen ripeästi, olimme nimittäin saapuneet tallille tavallista myöhempään ja kotona odotti vielä iso kasa läksyjä. Pian olin kuitenkin saanut haettua kuraisen tamman tarhasta ja aloitin harjausurakan. Frida seisoi jälleen nätisti pesarissa, vaikkakin se vieläkin kuopii kun kyllästyy seisomaan paikoillaan. Tavallista nopeammin olin saanut tamman varustettua ja itselläkin oli varusteet valmiina. Aikaisemmin tänään olin ostanut myös ponille uuden kouluhuovan, nyt on sitten kolme kouluhuopaa käytössä :) Tosiaan, kun olimme valmiit tepsuttelimme yhtä matkaa kentälle ja aloitin juoksutuksen. Frida kuunteli jälleen hyvin, otti kontaktia ja siirtyi raviin pienimmästä pyynnöstäni. Niinpä juoksutin tammaa vain pienen hetken ja kävin sitten taluttamassa sen pari kertaa maassa olevan puomin yli. Frida ei kummastellut yhtään puomia ja olin tähän tietenkin tyytyväinen, ehkäpä siitä tulee minulle vielä kunnon esteratsu!

Hetken taluttelun jälkeen viritin gramaanit ponin satulavyöhön ja kipusin sen selkään. Fridalla on vielä opittavaa paikallaan seisomisessa, mutta päivä päivältä sekin sujuu paremmin (: Tänään oli kuitenkin tarkoitus tehdä lyhyt koulutyöskentely pyöreässä muodossa, eilen kun se ei onnistunut. Aloitin jälleen lyhyellä käyntiverkalla, poni liikkui todella nätisti! Vaikkakin on edelleen oikeaan kierrokseen tahmea ja puskee oikeaa pohjettani vasten. Kun käynti sujui hyvin aloitin ravipätkien ottamisen. Frida kulki jälleen pää taivaissa ja koitti vältellä kuolainta, jatkoin kuitenkin ravin työstämistä kevyessä istunnassa. Vähitellen poni alkoi rentoutua ja myödätä hieman myös edestä. Tänään myös ympyrät ravissa sujuivat tavallista paremmin!

Jatkoin ravityöskentelyä keventäen, otimpa välillä harjoitusravissakin työskentelypätkiä. Lopulta Frida kulki suhteellisen rennosti ja keskittyi kovasti! Kerran sen keskittyminen pääsi herpaantumaan ja tamma singahti kentän toiselle puolelle, sain sen kuitenkin pian kiinni ja pienen rauhoittelun jälkeen jatkoimme työskentelyä ongelmitta. Loppuun ylitin vielä puomin selästäkäsin, ongelmitta! Teimmepä myös pari askelta pohkeenväistöä toiseen suuntaan :) Olen niin ylpeä ponista. Loppukäyntien jatkoksi kävin taluttamassa ponia tallitiellä ja poni ei ollut moksiskaan, ehkäpä pääsemme lähipäivinä myös maastoilemaan :D Nyt jatketaan treenausta monipuolisemmin, sekä puomien että maaston avustamana - ehkäpä päästään myös laukkaamaan! Toivottavasti nyt kaikki jatkuu näin hyvin, mitä on alkanut sujuakkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti