2013/12/22

Mennyt talliviikko, flunssa ja joulu

Huhhuh, nyt sitä vihdoin ollaan kahden viikon lomalla. Meillä oli viimeinen viikko talliviikko, joten herätykset oli 05:00 ja koulu loppui vasta illalla seitsemän aikoihin. Onneksi tallilla ehtii käydä päivätauolla eli valoisaan aikaan! Muuten viikko sujuikin oikein hyvin, mutta harmikseni onnistuin saamaan luokkalaisilta flunssan, oikein joulun ja sadekelin kunniaksi!

Lauantain vielä sinnittelin tallissa, mutta sunnuntaina eli tänään oli pakko luovuttaa ja jäädä sängyn pohjalle makaamaan. Aavistelinkin eilen, että kahden hevosen ratsastaminen ei tee jo valmiiksi vähän flunssaisesta olosta parempaa, mutta olihan se pakko kuitenkin kun maneesimaksunkin olin jo maksanut.

Eli sain vihdoin Minorille maastokuolaimiksi kolmipala baby pelhamit, joten päästiin perjantaina ekaa kertaa selästäkäsin maastoilemaa - oli muuten upeat maastot ja upea poni. Täten maksoin myös tuon maneesimaksun ja lauantaina suunnattiin ponin kanssa maneesille. Sain muuten olla enemmän kuin ylpeä! Minor ei nimittäin sanonut mitään maneesissa olevista tammoista, vaikka muuten olikin reipas.

Treenailtiin väistöjä ravissa, siirtymisiä laukassa ja lopuksi askeleen pidennyksiä ravissa. Etenkin viimeisimmät sujuivat upeasti, vaikka eipä ole moitittavaa muutenkaan ponin liikkumisessa. Jos jotain negatiivista pitäisi keksiä, niin poni oli vähän jännittynyt, mutta ihmekkös kun ihan vieraassa paikassa oltiin. Minorin jälkeen kiiruhdin suoraan nimikkohevoseni luo, sillä olin varannut sen loppuviikoksi liikutettavaksi.

Kinkun kanssa treenailtiin kahdeksikolla siirtymisiä kahdeksikolla ja voi että kun toinenkin poni oli hienona! Ratsastin sen myös torstaina, jolloin se oli paljon jäykempi ja muutenkin vaikeampi. Lauantaina Kinkku oli tosi letkeä ja herkästi avuilla, oli aika mahtava tunne! Molemmat ponit yllätti (tai no yllätti ja yllätti) tosi iloisesti, vaikka eipä noilta superponeilta muuta voi odottaakkaan.

Minorin kanssa muuten ollaan jouduttu ottamaan aika rauhallisesti (ennen kuin kuolaimet tulivat), koska vielä alkuviikosta kenttä oli kuin jäinen luistelurata. Ollaan siis vain lähinnä kävelty, muutamaa kertaa lukuun ottamatta ja tietenkin nyt kun saatiin kuolaimet ja päästiin maastoilemaan.


Joulun vietän kotona ja sen jälkeen palaan opistolle hoitelemaan Minoria ja Kinkkua. Uudeksi vuodeksi olisi tarkoitus taas tulla Tampereelle ja sen jälkeen vähän lomailla itsekkin, ennen kuin 7.1 alkaa taas koulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti