2014/10/31

Pää kolmantena jalkana paikasta toiseen


Nyt ollaan päästy taas hieronnan jälkeen treenaamisen makuun enemmissä ja vähemmissä (lähinnä vähemmissä) määrin ja tänään oli hieman spesiaalimpi päivä, josta aktiivisimmat lukiat ovat voineet saada vihiä jo facebookin puolella. Ensin kuitenkin hieman "treenikuulumisia".

Maanantai ja tiistai vietettiin tosiaan vapaapäivinä hierojan ohjeiden mukaisesti. Keskiviikkona oli vuorossa kevyt läpiratsastus. Itse olin koulussa ratsastanut tunnilla Uraali nimisen suomenhevostamman ja vaihteeksi keli oli aika kamala, joten läpiratsastus oli melkoisen kevyt ja tyyliltään askellajit nopeasti läpi. Niinpä en myöskään osaa sanoa oliko Minor erityisesti parempi kuin ennen hierontaa, aavistuksen rennompi ja pehmeämpi ehkä. Moitittavaa ei kuitenkaan ole, Minor oli kivasti kuulolla vaikka ei kauaa mentykkään. Pyörittelin kevyessä ravissa ja laukassa pääty-ympyröillä, sekä kevyessä ravissa muutamilla volteilla. Siinä se hurja läpiratsastus sitten olikin.

Aiemmin kyseisenä päivänä tosiaan minulla oli ratsastustunti ja yllätyin positiivisesti siitä kuinka hyvin se sujui. Ratsastin Uraalilla ensimmäistä kertaa ja lukuunottamatta oikeaa laukkaa tunti sujui ihan mukavasti. Tietenkin on aivan erilaista (ja vaikeaa) ratsastaa opiston hevosilla, jotka ovat kuin tiiliseiniä etenkin kyljistään - mutta yllättävän paljon saatiin hyviä pätkiä ja jäi todella kiva fiilis!

Torstaina piti Minorin kanssa treenata hieman rankemmin, mutta kuinka ollakkaan en edes ehtinyt ratsastamaan ponia! Koulua oli nimittäin klo 08.00-17.30 ja 20:30-22:00, joka taas johtui siitä, että olin valmistelemassa tänä viikonloppuna käytäviä hallikoulumestaruuksia. Lisäksi yhdeksi tunniksi oli merkitty Richard Whiten valmennus, joka hieman venähti. Sinäänsä harmitti kun ei kerinnyt liikuttamaan Minoria, mutta toisaalta oli upea seurata kouluratsastusgurun valmennusta ja saada tukea omalle ajatusmaailmalle. White keskittyi hyvin pitkälti täysin samoihin asioihin kuin minä ratsastaessa ja tietenkin poimin pieniä vinkkejä myös meidän treeneihimme. Kaiken lisäksi ymmärsin pääpiirteittäin kaiken vaikka valmennus oli englanniksi, hyvä minä! :D

Sitten päästäänkin tähän päivään. Itse olen töissä koko viikonlopun hallikoulumestaruuksissa - sihteerinä ja tulospalvelussa, mutta onneksi aikataulut ovat sellaiset, että ehdin hyvin hoitamaan myös Minorin. Kisat tosiaan alkoivat jo tänään ja kävinkin aamupäivällä tallilla. Tai oikeastaan meillä oli tänään muuttopäivä!

Minor muutti tänään takaisin tallille, jossa se oli koko viime syksyn ja kevään. Ollaan siis jonotettu sinne jo syyskuusta alkaen ja oli kyllä todella mukava päästä takaisin! Minorkin tuntui tuumaavan samaa ja jäi tyytyväisenä mutustelemaan päiväheiniä. Aamupäivä koostui siis ponin ratsastuksesta "uudelle vanhalle" tallille ja tavaroiden kiikuttamisesta autolla. Minor osoitti taas olevansa luottoratsu käyttäytymisellään; ei pelottanut traktorit, rekat, kaivinkoneet eikä ison sillan ylittäminen tai keskustassa kulkeminen. Kyllä se vaan on niin fiksu kaveri :) Koitan räpsiä jossain vaiheessa jotain kuviakin piristykseksi, tätä postausta kuvittaa I-tallin nurkalta otettu panorama kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti