2017/09/17

Tavoiteltavaa syksylle ja alkavalle talvelle

Kuvassa poni ja vuokraaja

Lempi vuoden aikani syksy on taas täällä. No ei todellakaan! Oikeastaan tuntuu etten nykyään nauti mistään vuodenajasta Suomessa, sillä aina sataa. Ja sade tarkoittaa automaattisesti (ainakin jos sataa useamman päivän putkeen), että kenttä muuttuu hetkessä käyttökelvottomaksi. Harmikseni on pakko todeta ettei meidän maastotkaan ole treenaamisen suhteen ihanteelliset. Ensinnäkin on vain pari pätkää jossa voi harkita ravia ja/tai laukkaa ja toisekseen maastot ovat yleensä märät vaikkei olisi hetkeen satanut (siis niin märät, että saa kahlata polvia myöten mudassa ja pelätä suojien ja kenkien hukkumista…). Ainoa hyvä puoli on että mäkiä löytyy, joten peppulihakset pysyy kunnossa. Tästä päästäänkin tämän teksin aiheeseen eli ”tavoiteltavaa syksylle ja alkavalle talvelle”, joka on edeltä mainituista syistä nimen omaan tavoiteltavaa - ei tavoitteita.

Mitähän sitä sitten tavoittelisi?

Minor liikkuu 5-6x/viikossa - ei niin väliä treenataanko käynnissä vai kaikissa askellajeissa, kunhan liikkuu!
Viime vuonna oli ongelmia ylipäätään siinä, että pystyikö ponia edes liikuttamaan kun pohjat olivat ihan järkyttävässä kunnossa. Joko kaikkialla oli niin jäistä ettei poni pysynyt pystyssä edes käynnissä hokeilla tai sitten niin paljon loskaa, että tilsoja muodostui tilsakumeista huolimatta.

Käydään maneesilla! Tänä vuonna aion ryhdistäytyä ja ruveta käymään maneesilla, jotta päästään treenaamaan edes joskus ihan oikeasti kunnollakin. Tallin pihasta kuitenkin löytyy vuokrattavaksi koppi, itsellä on kortti ja poni matkustaa fiksusti - ei siis pitäisi olla ongelmaa kunhan saa jonkun apukädeksi lastaukseen mukaan.

Este/puomitreenit jatkuu säännöllisenä. Ollaan päästy todella hyvälle mallille estetreenien kanssa, joten nyt ei luovuteta! Jos ei pysty hyppäämään niin aina voi mennä puomeja. Lisäksi piti jo viime vuonna lähteä tallin omistajan ja hänen hevosensa seurassa maneesille hyppäämään, joten nyt täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja toteuttaa myös maneesilla hyppääminen.

Ratsastetaan pellolla. Tämä toteutui kyllä myös viime syksynä, sillä kun kenttä oli kamalassa kunnossa pystyi pellolla yleensä tekemään edes jotain. Valitettavasti ei ihan joka päivä siellä saada ratsastaa, vaan lupa on mennä silloin tällöin. Täytyy kuitenkin ottaa siitä kaikki ilo irti ja baanailla oikein kunnolla! Tekee kyllä ihan super hyvää ponille päästä välillä liikkumaan reilusti eteen, meidän kenttä kun on melko pieni ja maastoissakaan ei tosiaan pääse ottamaan reippaita pätkiä.

Kirsikkana kakun päälle voisi lähteä käymään Teivossa. Tallin omistaja on houkutellut lähtemään mukaan baanailemaan Teivon raviradalle jo viime vuodesta. Muuten oikein houkutteleva idea, mutta en oikein tiedä miten poni käyttäytyy. Se on yleensä varsin mallikasta poikaa, mutta Ypäjällä hiittiradalla saattoi aikalailla kuumua eikä idea lapasesta lähtevästä ponista houkuta. Lisäksi omaa mieltä järkyttää kaahaavat ravurit, hiittiradalla poni ei niistä välittänyt, sen sijaan pariin kertaan nähtiin valjakot jotka olivat melko hurjia - eli ei ihan 100% varma ole sellaisia hevosia kohtaan joilla on kolisevat kärryt perässä. Saa nähdä toteutuuko tämä, mutta ainakin muista edeltävistä kohdista koitetaan pitää kynsin ja hampain kiinni!

Mitä teidän syksyn / alkutalven tavoitteisiin kuuluu? Vai tavoitteletteko te niin kuin me?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti