2011/12/18

Maneesikausi korkattu

Nyt on poni päässyt ensimmäistä kertaa elämässään käymään maneesilla (: Ja voi että kun sai taas olla ylpeä!

Lähdettiin tänään käppäilemään Tavelaan avoimin mielin, josko päästäisiin tutustumaan maneesiin. Tallilta on Tavelaan vain 1km, joten matka sujui joutuistasti hyytävässä tuulessa. Perille päästyämme laskeuduin alas ja taluttelin ponia muutaman kiekan.

Maneesissa oli meidän lisäksi vain 3 ratsukkoa (ihanaa!), joten tilaa oli enemmän kuin riittämiin (: Alkutaluttelujen jälkeen kipusin selkään ja vääntelin käynnissä melko pitkän ajan. Pysähdyksiä ja väistöjä, poni oli oikein kiva vaikkakin tahmea (johtui varmaan molempien jännityksestä).


Käynnin jälkeen ravailtiin toisessa pääsyssä ympyrällä ja hieman myös koko maneesissa. Edelleenkin laiskuutta oli havaittavissa, mutta muuten poni oli ihan super! Ravin jälkeen otettiin vielä laukkaa molempiin suuntiin. Kerran koko tunnin aikana poni säikähti ja sekin ihan aiheesta, mutta muuten käyttäytyi ihan super mallikkaasti!!! (:

Loppuraveissa rentoutuikin jo hieman ja liikkui hieman letkeämmin. Ens kerralla vaan raippa mukaan, niin saadaan vähän liikettä peliin. Jäi kuitenkin tosi hyvä mieli ja oli onnistunut kokemus. Nyt päästään treenailemaan kunnolla, vaikka kelit on mitä on!


Eilen käytiin maastoilemassa harjussa. Poni oli HIRMUISEN tahmea (johtuni perjantain irtojuoksutuksesta) ja väsynyt. Otettiin kuitenkin muutama oikein onnistunut laukkapätkäkin (: Lopuksi käytiin montussa ravailemassa, pienin vastoinkäymisin. Poni oli sitä mieltä, että montussa olisi mieluusti voinut laukatakkin, mutta tyytyi kerran singottuaan ravailemaan.

F: "Nyt mennään eikä meinata!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti