2015/03/02

Minor hyppää liinassa

Eilen päädyin juoksuttamaan ponin kevyesti sekä käppäilemään maastossa jonkin aikaa. Eipä siis mitään erityistä kerrottavaa, mutta päätinkin julkaista teille tähän väliin pienen videopätkän lauantain treeneistä. Laitettiin siis ensimmäistä kertaa ponin eteen esteentapaisia liinassa ja alkuvaikeuksien jälkeen esteet ylittyivätkin ihan nätisti.

Aluksi tultiin ravissa vastaavanlaisesti kahta sokeripala estettä, mutta molemmista oli toiset päät laskettu alas. Minor ei meinannut mitenkään tajuta, ettei koko viritelmän yli tarvitse loikata jäätävällä kaninloikalla, joten jouduttiin pysähtyä miettimään ja tulemaan tehtävä ensin yhdessä käynnissä - eli käytännössä talutin ponin puomien yli käynnissä. Sen jälkeen Minor tajusikin jutun idean ja puomit ylittyivät mallikkaasti.


Kun oltiin tultu molempiin suuntiin ravissa, pidennettiin väliä, nostettiin molemmat päät ylös ja jatkettiin laukassa. Myös laukassa oli aluksi homma aavistuksen hukassa ja Minor lähinnä viiletti kauheaa vauhtia välittämättä tippaakaan ponnistuspaikoista sun muista. Pian kuitenkin tajusin, ettei se yksinkertaisesti hahmota mistä pitäisi ponnistaa ja ratkaisee tilanteen lisäämällä vauhtia. Tätä samaa poni tekee myös ratsastaessa esteillä, mutta olipa mielenkiintoista huomata, että tekee sitä myös ilman ratsastajaa. Ongelma korjaantuikin helposti, kunhan muistin aina ennen esteitä pyytää ponia "takaisin" eli hidastamaan. Loppu sujuikin sitten hienosti ja näytti ponikin nauttivan kun oli vähän erilaista tekemistä.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi3/3/15

    Olisi kiva kuulla, kuinka opiskelut etenee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskelujen etenimestä tulee varmasti juttua kunhan työssäoppi loppuu :) Toki tämäkin liittyy opiskeluihin, mutta en tällä kertaa ajatellut sen enempää työssäopista kirjoittaa.

      Poista