2015/09/13

Arkipuuhasteluja

Opiskelu täällä Ypäjällä sujuu jouhevasti ja aika tuntuu kuluvan siivillä. Nyt syyskuun olen ollut työssäoppimassa Opiston ratsastuskoulussa ja tällä hetkellä vietän viikon "kesälomaa". Eli tosiaan minulla on viikon loma, joka jäi vajaaksi kesältä. Loman jälkeen minulla on vielä viikko työssäoppia ja sen jälkeen alkaa vihdoin viimein normaalit opiskelut oman luokan kanssa!

Olen siis koko kesän ja alkusyksyn palloillut eri luokkien välillä kun oma luokkani oli työssäoppimassa ja kesälomalla (johtuen siis siitä, että vaihdoin suuntautumista keväällä). Voin sanoa, että aika helpottava tunne kun tietää vihdoin missä pitää olla milloinkin!

Mutta sitten Minorin kuulumisiin. Poni on saanut ottaa aika rennosti, sillä tässä on ollut vähän kaikenlaista sählinkiä. Ensinnäkin Minor oireili liiasta valkuaisesta, joten käytiin hakemassa peräkärryllä viimevuoden kuivaheinää pojalle. Onneksi näyttää auttavan, joten se stressi on poistettu kuviosta. Sitten toisekseen satulasta päätti hajota vastinhihna. Onneksi se ei ollut sen isompi operaatio ja sain korjattua sen ihan omin kätösineni. Eikähän tässä oikeastaan mitään suurempia ongelmia ole ollut, ollaan maastoiltu rennosti, käyty kengityksessä ja nyt pikku hiljaa palaillaan normitreeneihin. Kävin tuossa viime viikolla toppauttamassakin satulan, joten kyllä nyt kelpaa!

Minorkin on ollut yllättävän hyvä aina silloin kun kentällä ollaan pyörähdetty. Ollaan keskitytty nyt ihan perusratsastukseen ja hiottu vanhoja asioita, mm. väistöjä. Tästä olisi pikkuhiljaa tarkoitus palata treenaamaan helppo A asioita, kunhan oikeasti perusjutut sujuvat luontevasti. Lisäksi se on ollut myös maastoillessa kivan letkeä, välillä tosin ehkä turhankin letkeä. Silloin tällöin tuntuu, että poni nukahtaa pystyyn, mutta mielummin toisaalta se kuin että oltaisiin jännittyneinä kuin viulunkieli. Ehkä se kultainen keskitiekin sieltä joskus löytyy.

Sitten asiasta kukkaruukkuun ja satuloiden pariin. Eilen ja tänään on siis vuorossa ollut satulansovitusta, sillä etsinnässä on Minorille kakkospenkiksi yleis/estesatula. Nyt kokeilussa on ihan vain CH yleissatula, joka perjaatteessa näyttää yllättävän hyvältä, mutta sitten taas toisaalta... Satula on vähän turhan leveä ja vaikka tämän saisikin korjattua kapeammalla kaarella, on vielä toinenkin mutta. Nimittäin toppausten kulmaus, joka on melko jyrkkä. No vielä tänään sovitellaan tuota ja sitten jatkuu satulan metsästys jos tuntuu ettei se vain sovi. On se aina aikamoista neulan etsimistä suosta tuo sopivien satuloiden löytäminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti