2015/09/20

Mihin ovat kadonneet vanhat hyvät ajat?


Nyt on jälleen kerran lomat lusittu ja aika palata Ypäjälle arjen pariin, niinpä tänään iltapäivällä hyppäsin auton rattiin ja ajelin opistolle ideaparkin kautta. Loppuviikon aikana olen äitini kanssa kahlannut läpi muutamat heppakaupat etsien varusteita uuteen satulaan. Mutta palataanpa ensin siihen, että tällä kertaa sain huokaista helpotuksesta ja kakkospenkki löytyi yllättävän helposti. Satulaksi valikoitui siis wintecin 500 estesatula, joka ei paljon uudelle häviä! Esteitä en ehtinyt kys. penkillä kokeilla, mutta toivottavasti ajaa asiansa siinäkin hommassa vaikka lähinnä maastoiluun etsinkin kakkospenkkiä. Mutta siis hieman hämäävä otsikko liittyy hevostarvikkeisiin joita olin etsimässä.

Etsinnässä oli satulavyö, jalustimet ja ainakin yksi huopa. Olin jo varautunut että vyön löytäminen voisi olla haastavaa, mutta todellisuudessa kaikkien varusteiden löytäminen oli ongelmallisempaa mitä kuvittelin. Toisaalta johtuneeko tämä siitä, että minulla on aika tarkat kriteerit enkä toisaalta ole valmis maksamaan maltaita? ;-)


Loppujen lopuksi satulavyö löytyi kaikista helpoiten. Itse suosin ehdottomasti vyötä ilman joustoja ja tämä rajaakin jo aika huimasti valikoimaa. Lisäksi olisi ollut kiva löytää nahkainen vyö ja toisaalta haaveilin myös panssarista, mutta melkein kaikissa vöissä tosiaan oli joustot ja lisäksi hinta alkoi olemaan melko korkealla. Mukaan löytyi kuitenkin hööksistä ihan perus muotoiltu 110cm vyö, joka varmasti ajaa asiansa ihan hyvin - kunhan vain on oikean mittainen. Täytynee sitten vaikka etsiä panssaria käytettynä jos jossain vaiheessa koen sen tarpeelliseksi.

Tosiaan loppupeleissä mitään muuta ei mukaan tarttunut loppuviikon kauppareissulta, sen sijaan tänään poiketessani ideaparkin minimanissa löytyi loputkin puuttuvat varusteet. Etsin tarkoituksella juurikin nivellettyjä jalustimia ja vihdoin löytyi sellaiset jotka opiskelijakin pystyi ostamaan. Sillä kyllähän sekä hööksistä että horzesta löytyi kys. jalustimia, mutta halvimmat taisivat olla 70e paikkeilla ja muut yli satasen, joten jätin suosiolla välistä. Nämä minimanista löydetyt olivat kaiken lisäksi tosi hyvä diili, sillä hintana näissä luki 55e, mutta kuitista huomasin jalustimien hinnan olleen vain 31,90e! Eli kannatti kerrankin olla pihi ja etsiä edullisempia :-)


Lisäksi minimanista löytyi satulahuopa, joka innoitti otsikon keksimisessä. Olin kertakaikkiaan tyrmistynyt etsiessäni huopaa loppuviikosta, sillä kummastakaan kaupasta ei löytynyt yhtään tavallista perushuopaa, tai ainakaan edullisesti. Halusin siis vain simppelin yksivärisen huovan, jossa ei turhia koristeluja ole. En myöskään halua maksaa perushuovasta yli 30e euroa ja tämä tuntui olevan mahdoton yhtälö. Onneksi siis minimani pelasti ja löysin ihan kivan oloisen eurohunterin huovan 23e. Mietiskelinpä tässä myös, etten ole tainnut kuin kerran maksaa huovasta 30e tai yli ja tämäkin oli alennuksessa ollut lamicellin huopa, kaikki muut ovat löytyneet paljon halvemmalla. Miksei nykyään löydy halpoja perushuopia? Mitä mieltä te olette, maksatteko mielellänne ihan perushuovasta melkein 50e? Vai oletteko löytäneet jostain halpoja huopia?

Huopakriisistä on kuitenkin tähän hätään selvitty, ehkäpä löydän vielä jostain käytettynä hieman edullisemmin muutaman huovan niin alkaisi kaikki tarpeellinen olemaan kasassa. Niin ja tarttui sieltä ideaparkista vielä mukaan biotiinia, joka onkin jo ihan lopussa. Nyt onneksi alkaa olemaan tosiaan kaikki tarpeellinen kasassa, vaikka kyllähän sitä aina kaikkea kivaa voisi ostaa mm. ratsastushousuja, huopia, suojia jne...


Mutta se niistä ostoksista, Minor tosiaan vietti eilen vapaapäivää ja tänäänä oli vuorossa vain juoksutus kun pääsin perille sen verran myöhään. Poika käyttäytyi taas niin mallikkaasti, kuten kieltämättä (poikkeusta sääntöön lukuunottamatta) aina! On se vaan niin rento kaveri kun voi huoletta laittaa vähän hölköttelemään liinan päähän riimussa, meille tosiaan juoksutus harvemmin tarkottaa mitään hikitreenejä vaan kunhan pääsee vähän liikkumaan vapaammassa muodossa. Toki aina välillä työskennelläänkin liinassa, mutta tänään oli kyseessä juurikin rentoa hölköttelyä. Huomenna olisi tarkoitus lähteä kokeilemaan uusia varusteita maastoilun merkissä, voisin koittaa vaikka muutaman kännykkäkuvankin räpsiä niin ehkäpä tämä blogikin pysyisi pitkästä aikaa elossa :-D

4 kommenttia:

  1. Nykyään taitaa kaikki Hööksin perushuovat lähteä sieltä 30€ mikä on mielestäni niille vähän liikaa, ottaen huomioon laadun ja näkyy niissä Hööksin huovissa joissain olevan 45€ hintalappuakin :( Itse olen yhdestä Lamicellin huovasta maksanut sen 50€ mutta muut on löytyneet alennuksesta tai kirpparilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tämän saman oon kyllä huomannut!
      Eivät ole niin laadukkaita että viitsisi maksaa noin paljon... Täytyy siis vaan bongailla alennusmyynneistä ;)

      Poista
  2. Minimani on yllättävän hyvä kauppa aina välillä! Itse olen bongaillut huopia facebookin myytävät-palstoilta. Paljon on myynnissä joko uusia tai uutta vastaavia satulahuopia. Muutaman olen ostanutkin ja kallein maksanut 20e. Ei tulisi mieleenkään maksaa huovasta juuri tuon enempää, ellei ole sitten joku tosi erityinen tapaus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olenkin melkein minimanin kanta-asiakas jos hevostuotteista puhutaan! :D Sieltä tuntuu löytyvän halvalla ja tuotteet ovat kuitenkin olleet laadukkaita.

      Olenkin jo selaillut facebookin ryhmiä ja on kyllä ihan kivan näköisiä ja hintaisia huopia löytynyt, ei vain ole ikinä sitä kautta tullut ostettua. Mutta ehkäpä sitten joskus kun taas huopia tarvitaan pitää ensin etsiä sieltä :) Tällä kertaa löysin ihme kuin ihme kaksi laadukasta huopaa 15e/kappale Teivon ravi- ja ratsutarvikkeesta!

      Poista