2016/10/11

Hallitusti eteen

Tänään päästiin kuin päästiin kuin päästiinkin pellolle, pohja oli tosin aavistuksen savinen (ei kuitenkaan paha) jonka vuoksi mentiin oikeastaan vain alkuravit ja pätkät laukkaa pellolla, jonka jälkeen siirryttiin kentälle. Kuvat ovat vanhoja, mutta menkööt - tänään ei siis menty kangilla.

Minor oli pelolla oikein mukava ja oikeastaan yllättävän hidas pohkeelle. Tänään ei tarvinnut oikeastaan ollenkaan neuvotella reippaampien laukkapätkien jälkeen siitä kuunnellaanko vaan poni toimi oikein mallikkaasti. Vähän väsyneen oloinen se oli - ilmeisesti eilinen kiipeilymaasto olikin yllättävän rankka. Sen vuoksi siis ei ralliteltu pellolla sen enenpää vaan siirryttiin kentälle hetkeksi treenaamaan.


Kentällä tehtiin muutamia siirtymisiä laukassa kuten olin suunnitellut. Aluksi Minor oli vähän hidas pohkeelle ja ensimmäiset siirtymiset laukasta käyntiin eivät tulleet ihan puhtaasti vaan muutamien raviaskelten kautta. Nopeasti kuitenkin itse aktivoiduin ja sitä kautta myös poni oli paremmin avuilla, jonka jälkeen saatiin kivoja siirtymisiä. Etenkin oikealle siirtymiset olivat todella siistejä, vasemmalle vielä on tekemistä. Kun saatiin molempiin suuntiin muutamat hyvät siirtymiset lopeteltiin tältä päivältä eli aika kevyt treeni tehtiin tänään. Itse tunnustelen mielummin hevosen fiilistä ja sitä miltä se juuri silloin tuntuu - turha ruveta hinkkaamaan silloin jos hevonen on selkeästi väsynyt tai fiilis jommalla kummalla huono. Toki aina tehdään sen verran, että saadaan tehtävä suoritettua onnistuneesti ja joskus mennään kyllä mukaavuusrajojen ulkopuolelle, mutta pääpointtina meillä että tekeminen on molemmille mielekästä.

Huomenna olisi vuorossa puomitreeniä, katsotaan nyt kuitenkin onko Minor vielä kovin väsynyt. En usko että enää väsyttäisi, mutta olen jo suunnitellut, että tehdään taivutteluja ja jumppatehtäviä puomeilla. Kunnon jumppatreenit luvassa siis. Täytyy katsoa jos jostain keksisin kuviakin niin voisi ehkä tämä postaustahtikin pysyä yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti