2014/08/24

Kisat lähenee, jännitystä ilmassa!


Hui apuva! Vuonohevosmestaruudet ovat jo ensi viikonloppuna ja sehän tarkoittaa sitä, että kohta pitäisi ratakin opetella. Lisäksi hepan pitäisi olla valmis kisoihin (ja ennen kaikkea kuskin!) ja varmasti riittää tallillakin puunattavaa ennen kisoja. Onneksi ahkerat talkoolaiset ovat tänään hääräilleet tallilla ja saaneet paljon aikaiseksi :)


Itse tosiaan lomailin taas viikonlopun ja tänään saatiin pitkästä aikaa kuvia (ja videota) ratsastuksesta! Loppuviikosta olin taas niin rätti, etten vain yksinkertaisesti jaksanut kirjoittaa, mutta lyhyesti tiivistettynä Minor oli ihan jees ja maastossakin käytiin rentoutumassa perjantaina. Nyt olenkin suunnitellut tarkasti treenit ennen kisoja, joten ollaan kerrankin valmistauduttu niihin eikä mennä tuurilla ilman kummempia valmisteluja.


Ohjelmassa oli tänään vain ympyrällä pyörittelyjä vähän kaikissa askellajeissa ja taivutteluja. Lisäksi treenailtiin meille vaikeinta asiaa mitä radalta löytyy eli peruutuksia, vaihteeksi taas nekin sujuivat ihan hyvin tuloksin. Aika hyvät on siis fiilikset ainakin tällä hetkellä kisoja ajatellen, vähän poni voisi olla energisempi, mutta toisaalta se varmaan kasvaa taas ainakin ryhdikkyyttä 10cm kun paikalla on muitakin hevosia ;)


Itse kun osaisi vielä olla jännittämättä liikaa ja muistaa ratsastaa rennosti (muttei liian!) niin olisi tosi hyvä! :D Minulla on nimittäin paha tapa, että unohdan esimerkiksi hengittää radalla kun on mukamas niin jännää ja tämä nyt pakostakin vaikuttaa myös hevoseen - eikä positiivisesti!


Onko muita kisajännittäjiä? Entä vinkkejä miten pysyä rentona kisapäivänä, verkassa, radalla?

4 kommenttia:

  1. Mä en oo ollu kuin yksissä kisoissa ton mun vuonoruunani kanssa, ja silloin ei (ihme kyllä) pahemmin jännittänyt. Mutta monesti jos huomaan että oma jännittämiseni tarttuu hevoseen, niin alan kirjaimellisesti puhua ääneen pollelle ihan niitä näitä, niin rauhoitun itse ja sitä myötä myös hevonen :)
    Hyvin te pärjäätte, ihan varmasti! Pidän teille peukkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :)
      Itse harvemmin jännittyisin niin, että hevonen hermostuisi tmv. Yleensä kisoissa onnistun aina jännittämisellä saamaan hevoset niin hitaiksi, että jo ravaaminen tekee tuskaa! Saatikka, että saisi laukattua ilman että pudottaa raville ;)

      Poista
  2. Mulla on sama juttu ton jännittämisen kanssa :--D

    VastaaPoista