2012/05/17

Siirtymisiä kohti kesää

Toissapäivänä treenailtiin ponin kanssa oikein kunnolla kouluilua ja sujuikin oikein super kivasti (: Kelikin oli ihanan lämmin, "piti" jopa ratsastaa topissa ja siitä huolimatta oli lämmin.

Alkuverryttelyjen jälkeen treenailtiin käynnissä avotaivutuksia. Poni on tajunnut idean jo tosi hienosti ja sujuikin kivasti (: Ravissa treenailtiin siirtymisiä; ensin ravi-käynti-ravi ja sen jälkeen ravi-seis-ravi. Frida oli herkkä ja tosi hyvin kuulolla, joten siirtymisetkin sujuivat upeasti! Siirtymiset sujuivat pitkälti istunnalla ja poni oli mukavan kevyt edestä.



Ravin ja käynnin jälkeen treenailtiin laukkasiirtymisiä, ensin laukka-ravi-laukka ja sitten laukka-käynti-laukka. Alkuun oli hieman hitautta laukannostoissa, mutta pian poni tajusi mitä nyt treenattiin ja alkoi toimia hyvin. Tosin, kuten aika usein, poni alkoi kuumua nostoissa ja oli loppuajasta aika kuumakalle :D Tarjoili laukkaa joka välissä, ei olisi malttanut keskittyä jne. Eipä tuo kuitenkaan pahaksi ylly, kun itse pysyy tasaisena ja rauhallisena. Muuten tosiaan siirtymiset laukassakin sujuivat oikein mukavasti (: Loppuravien jälkeen käytiin vähän köpsöttelemässä maastossa, poni oli taas vähän pöhelönä, mutta täytynee taas vaan käydä enemmän niin ei unohdu sekään "taito".


Vielä kun saisi tätä liikettä myös silloin kun pyydetään :D

2 kommenttia:

  1. Teillä näyttää sujuvan tosi hyvin nykyään:) Ootko miettinyt kisoihin menemistä fridan kanssa ollenkaan?

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos (: Onhan sitä mietitty, mutta itse en ole ollenkaan kilpailuhenkinen ihminen ja vaikka kokemuksen kannalta voisinkin kisoihin lähteä, niin vielä ei ole sopivia osunut eteen (tai sitten ei ole mahdollista niihin osallistua).

    VastaaPoista