2013/01/04

Mahdoton tavoite

Tänään meillä oli kevyempi päivä, sillä eilisissä treeneissä Frida oli raskas ja väsyneen oloinen. Vuorossa oli siis kameralle poseerausta ja irtojuoksutusta. Kuvia katsellessa huokasin, poni saisi olla vieläkin laihempi.
Toivotonta!


Poni liikkuu tällä hetkellä 7x/viikossa, joista yksi kerta on pelkkää kävelyä tai muuta kevyempää. Muuten treenataan koulua tai käydään kiipeilemässä maastossa sekä laukkaillaan ja ravaillaan maastossa. Lisäksi olen pyrkinyt treenaamaan myös puomeja tai esteitä 1-2 kertaa viikossa. Vaikka välillä otetaankin rennommin, treenaan ponin kuitenkin hikeen ainakin 1-2 kertaa viikossa. Muuten treenataan 6x/viikko ahkerasti ja yksi vapaa-päivä. Eikä kumpikaan auta! ):

Toinen asia joka toki vaikuttaa lihavuuteen on ruoka. Frida syö heinän lisäksi BH kivennäistä ja reilu desin pellavamössöä, sekä pari porkkanaa. Heinän määrästä mulla ei ole valitettavasti hajuakaan! Olen pyytänyt, että saisi 7kg/päivä, mutta tiedä sitten uskaltaako tuosta vähempää pyytää ilman että mahaongelmat alkavat.


Onko lukijoilla kokemusta tälläisestä? Haluaisin saada tämän asian kuntoon ja päästä harrastamaan ilman murhetta, että poni on turhan lihava. Tosin tällä hetkellä poni ei edes ole kovin lihava, onneksi. Muuten meillä menee hyvin, ollaan treenattu ahkerasti koulua ja puomeja. Haaveena päästä keväällä kisoihin! (;

9 kommenttia:

  1. Rankempaa liikuntaa ja heinämäärä tarkkailuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liikkuu 7x/viikossa, joista vähintään 1-2 kertaa kunnolla hikeen (näin talvella hikoo lähes joka kerta kun on niin paksu karva). Yksi päivä rennompaa. En haluaisi lähteä vetämään 6x/viikko ns. rääkkitreenejä, hevoselta menee maku koko hommaan.

      Tehdään kentällä koulutreenejä, joissa joutuu (ratsuttajan ohjeiden mukaan) kantamaan itsensä ja käyttämään kunnolla takajalkoja. Liikkuu aina kaikissa askellajissa treenin aikana. Kerran tai kaksi viikossa treenataan keskittymistä vaativia puomi tai esteharjoituksia, joissa ponille tulee aina hiki. Lisäksi maastoillaan noin kaksi kertaa viikossa, joko kiipeillen jyrkkiä mäkiä ja ottaen samalla reissulla ravia ja laukkaa tai tehden hankitreenejä pellolla.

      Heinää pyydetty vähentämään ja että saisi sen 7kg/päivä.
      Mainitsemasi asiat on siis jo tehty, muttei tunnu auttavan.

      Poista
  2. Tosi kaunis tuo pääkuva! Ja Frida on kyllä laihemman näköinen mitä kesällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Frida tykkää aina silloin tällöin poseerata :D Joo onhan se paljonki laihempi mitä kesällä ja oisin kyä tyytyväinen jos pysyis ees tommosena ympäri vuoden.

      Poista
  3. Oma ponini ainakin laihtui kun vähennettiin heinä määrää.
    Teillä on mukava blogi.:)
    www.larijasuvi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Meillä tosiaan vähennetty heinän määrää jo heti syksyllä ja sen jälkeen vielä 2 kertaa pyydetty vähemmän heinää.

      Poista
  4. Millaista heinää syötätte? Kun poni on herkkä lihoamaan niin sille ei tietenkään kannata syöttää mitään kovin energiapitoista ja hyvin sulavaa heinää. Pyydä siis ekana tallisi heinästä analyysit jos et oo sitä vielä tehnyt. Jos heinä sitten on kovin energiapitoista, olisko mahdollista korvata osa heinästä oljella, josta ei saa varsinaisesti mitään ravintoa mutta kuitenkin pureskeltavaa, kun koko karkearehun määrää ei kuitenkaan kannata laskea :-)

    Pellavaisessa on tietty rasvaa mutta noin pieni määrä ei kyllä pitäisi kummemmin lihottaa, ainakaan itse en ole huomannu mitään eroa ponin kyljissä kun ollaan syötetty pellavaa ja oltu syöttämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivaheinää syö, kun ei kestä esikuivattua (eikä kys. tallilla muuta edes saakkaan). Veikkaan, että on melko sokeripitoista ja sen takia lihottaa, mutta analyyseja ei ole. Oljella tuskin on mahdollista korvata.

      Pellavaa tosiaan saa niin vähän, että minäkin veikkaan ettei siitä liho - saa sen iltaisin vain "hyvänmielen annoksena" kun muut saavat rehut.

      Poista
  5. Mun ponilta hävis maha viikossa kun vaihdettiin tallia, ja jossa hevosille syötetään vain _todella laadukasta_ heinää. Maha lähti oikeesti viikossa että hupsis vaan! Ja ponia liikutetaan täsmälleen saman verran kun ennenkin, 7 kertaa viikossa. Eikä oo tullu takasinkaan se maha. Että heinän laadukkuudella oli meillä ainakin lihavuusongelmat poissa. ; o

    VastaaPoista