2011/01/28

[58] Talven pimeydessä

Jestas miten päätöksen teko osaakin olla vaikeaa! Olen miettinyt jo ties kuinka kauan mitä tulen tekemään, annanko Fridan pois vai jatkanko? Joinakin päivinä se on kuin ihmisen mielin, kun taas toisinaan yhteistyö on suorastaan mahdotonta. Toki kaikilla hevosilla on erilaisia päiviä, mutta Fridan kanssa tämä tuottaa ongelmia kun se osaa olla "vaarallisella tavalla" arvaamaton.

No valmennus sujui kuitenkin kaikesta huolimatta ihan hyvin, sain paljon lisätietoa ihan yleisestikkin hevosesta ja pohdittiin valkunkin kanssa "Frida-ongelmaa". Todettiin myös, että satula on epäsopiva -> on aiheuttanut kuumottavan lihaksen sään taakse. Lisäksi Fridalla saattaa olla vatsassa jotain häikkää, koska selkeästi useinmiten pakenee kipua. Koitetaan nyt vähentää stressiä (vaikka hyvin vaikeaa se on kun tarhakaveri käy päälle ja vieruskaveri karsinassa samoin), saada enemmän kuivaheinää ja "rauhoittaa tilanne". Lisäksi Frida saa nyt maitohappobakteeri kuurin ja hieron sen takajaloissa olevia hermopisteitä pari minuuttia per päivä. Toivottavasti saadaan massu kuntoon (ripulillahan se ei nyt onneksi ole), eikä mitään vakavempaa ilmenisi. Voihan se olla vain "stressimahainen" ja silloin vain eletään sen kanssa.

Lisäksi jos Frida minulle jää (nyt alkaa kallistua sinne puolelle), tilataan satula-auto sovittamaan satuloita ja hieroja katsomaan tuota jumia tms. Tämä viikko ollaan otettu melko rennosti, juoksutellen ja maastakäsin tehden erilaisia tehtäviä - Frida on toiminut hienosti (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti