2014/06/06

Finnderbyä ja reeniä


Taas on jäänyt vähän kirjoittelematta, mutta päivitetäänpäs tässä välissä taas vähän blogia. Nyt tosiaan Ypäjällä on meneillään Finnderby ja minut voi bongata tallivahdin tehtävistä. Vahditaan siis III-tallin ovilla, ettei sisään pääse kukaan ilman kulkulupia ja vastaanotetaan saapuvat hevoset. Välillä on ollut aika moista häslinkiä ja kielipäätäkin on päässyt (joutunut) käyttämään, mutta on niitä hiljaisiakin hetkiä ollut. Tänään kerkesin käymään katsomassa myös suomenhevosten esteluokkaa jonkin aikaa, muuten olenkin juossut aina opistolta suoraan hoitamaan Minorin.


Minorille kuuluu edelleen hyvää, tosin jätkä on vähän (lopulta) herännyt ja tammat ovat harvinaisen kiinnostavia. Kyllä edelleen käyttäytyä osataan, mutta selkeästi muut hevoset kiinnostaisivat samoin kuin vihreä. No, onneksi heinäkuuksi poni pääsee paisumaan laitumelle - ei tosin kokonaan lomailemaan, vaan minun mukanani Tampereelle.

Treenattu on koulua, käyty maastossa, juoksutettu ja hypätty ensimmäistä kertaa esteitä (tai siis estettä)!
Hyppääminen oli siis meille yhdessä ensimmäinen kerta ja voi että toinen oli niin kovin innoissaan :) Kyllä varmasti jatkossakin tullaan pomppimaan, sillä hauskaa ainakin oli jos ei ihan taidoilla loistettu. Koulutreenitkin ovat sujuneet hyvin, eilen viimeksi treenailtiin pitkästä aikaa käynti-laukka-käynti siirtymisiä ja nyt ne alkavat oikeasti olla pikkusäätöä vaille hyviä! Lisäksi eilen treenailtiin ravin kokoamista ja sekin sujui hienosti loppujen lopuksi vaikka ei olla pahemmin sitäkään vielä mukamas keretty harjoitella.


Tänään suunnitelmissa olisi ainakin harjan parturointi operaatio ja saas nähdä mitä muuta keksitään. Tuohon harjaan voisin koittaa tällä kertaa saada vähän pyöreyttä, sillä näköjään aika suoraltahan se näyttää. Minorin harja kasvaa paljon nopeammin, mitä Fridan (tai ainakin tuntuu siltä :D) ja kaiken lisäksi on puolet paksumpi (vaikka Fridallakin oli paksu), niin tuntuu tuo harjan pystyssä pitäminen aika mahdottomalta tehtävältä :D Mutta eiköhän se taas tästä.

3 kommenttia:

  1. Hei meinasin tehdä Facebookiin yleiseen jakoon gallerian kaikista Suomessa jalostukseen hyväksytyistä oreista. Saisinko käyttää tätä rakennekuvaa Minorista siellä? Kuka sen on ottanut? Tai jos ei tämä käy niin voisitko ottaa orista kuvan ja lähettää sen minulle..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaa olla ainoa siedettävä rakennekuva Minorista mitä minulla on, joten eiköhän tätä voi käyttää :) Kuvan on ottanut äitini, Vuokko Travanti. Muuten ottaisinkin kuvan, mutta ollaan kunnon laidunlookissa, joten turha toivoakkaan edustavaa kuvaa ;)

      Poista