2015/03/15

Ensimmäinen estetunti ja treenailuja

Ollaan viimein päästy hiljalleen treenaamisen makuun ja kyllä on saanut olla ylpeä ponista! Ylpeyden aihetta on antanut se, kuinka Minor on ollut erityisen mallikkaasti vaikka kevyttä liikuntaa sekä lomaa on aiheutunut turhan pitkään. Alkuviikko aloitettiinkin vielä kevyemmissä merkeissä maastoillen. Hienosti sujui sekin vaikka energiaa oli selvästi tavallista enemmän. Loppuviikosta päästiin jo palailemaan kouluratsastuksen pariin.

Ikävän talvisia kuvia sairasteluni ajoilta, mutta piristäköön postausta :)

Mutta ennen kaikkea! Me oltiin ensimmäistä kertaa kunnon estetunnilla perjantaina! Minor yllätti äärimmäisen positiivisesti ja ylitti innoissaan 70cm okserinkin ja pärjäsi hienosti vaikeissakin tehtävissä. Poni tosiaan oli mukavan ryhdikäs eikä epäröinyt lainkaan hypyissä vaikka esteet olivat meille tavallista korkeampi. Nyt ainakin tiedän ettei ihan aina tarvitse maahankaivettuja hyppiä ja saadaan jatkossa treeneistä vieläkin monipuolisempia kun saatiin kuskillekkin taas vähän varmuutta esteillä. Vielä tosin saisi kuski olla päättäväisempi ja napakampi teiden suhteen, sillä Minor ei kyllä estettä ylitä jos ei ratsastaja ole varma sen ylittämisestä vaan kiertää sen tyynen rauhallisesti. Lisäksi poni kyllä muuttui loppua kohden taas vahvaksi, mutta siitäkin selvittiin kunnialla. Valitettavasti tunnilta ei ole kuva/videomateriaalia, mutta ehkä sitten ensi kerralla ;)


Lauantain treenailuja keväisessä kelissä

Lauantaina oli vuorossa kevään ensimmäiset koulutreenailut kentällä. Ihanan lämmin ja aurinko paistoi! Myös poni oli ilmeisesti hyvällä tuulella ja oli ihan super. Kevyt edestä, ryhdikäs ja tahdikas. Se on ollut nyt "loman" jälkeen todella hyvä ratsastaa ja työmotivaatio ollut korkealla. Tiedä johtuuko lomasta vaiko keväästä, mutta ainakin olen tyytyväinen :) Lauantaina ei tosiaan treenailtu kuin hetki sillä kenttä oli kuitenkin melko jäässä, mutta ihan hyvä palauttelupäivä kuitenkin perjantaille.


Tänään käväistiinkin sitten virkistäytymässä maastossa. Minor oli ihanan rento eli onnistunut sunnuntaimaastoilu suoritettu. Poikaystäväni Einarikin pääsi ponin kyytiin, on se vaan niin mahti kaveri, että sen selkään uskaltaa heittää kenet vain! :) Nyt toivotaan ettei takatalvi tule ja jatketaan treenailuja kesää odotellessa.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi15/3/15

    Aiotko tulla tänä vuonna vuonismestiksien mestaruusluokkaan mikä on HeA? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu pitkälti siitä kuinka paljon päästään treenaamaan, tällä hetkellä vaikuttaa lupaavalta. Tietenkin riippuu myös saadaanko kyytiä ja siitä miten saan järjestettyä vapaata koulusta - mutta ehdottomasti tarkoituksena tulla! :)

      Poista