2012/02/09

Tarkkuutta pakkasella, onnistuu!

Tänään treenailtiin ponin kanssa ihan kunnolla koulua, vaikka pakkasta taisi olla melko paljon. Frida toimi kuitenkin kokonaisuudessaan ihan super kivasti ja muutenkin oli hienosti kuulolla (:

Tehtiin reippaat alkulämmittelyt; pidemmällä ohjalla käyntitaivutteluja, reippaasti ravia eteen ja laukkaa muutama kierros molempiin suuntiin. Tämä toimii Fridalla yleensä todella kivasti ja toimi tänäänkin, takapää oli hereillä kuten poni muutenkin (:

Alkulämmittelyjen jälkeen ryhdyttiin tekemään siirtymisiä; ravi - seis - ravi ja ravi - 10 askelta käyntiä - ravi, sujui oikein kivasti! Toki hiomista löytyy, mutta poni kuunteli istuntaa ja teki siistejä siirtymisiä. Tänään ravissakaan ei röhnötelty etupainoisena, vaan poni oikeasti kantoi pitkästä aikaa itseään. Treenattiin harjoitusravissa myös tempon vaihtelua, poni tajus idean hienosti ja tästä on hyvä jatkaa!

Ravityöskentelyn jälkeen huilittiin ja jatkettiin sitten laukalla. Treenailtiin nostoja ympyrällä; n. ½ ympyrää laukkaa, ½ ympyrää ravia ja laukannosto. Aluksi nostoissa Frida vain kaahasi alta, mutta kun napakasti pyysi alkoi toimia herkilläkin avuilla. Saatiin paljon onnistuneita nostoja (: Lisäksi hiottiin laukkaa etenkin vasempaan kiekkaan, kun poni tuppaa aina siihen suuntaan kaatumaan sisälle - tänään saatiin kuitenkin oikein hyvää laukkaa siihenkin suuntaan! Oli siis kokonaisuudessaan hirmu onnistunut treeni (: Nyt sitten otetaan vähän kevyemmin, josko viikonloppuna jotain kunnon treeniä taas kun pakkasten pitäisi hellittää..

2 kommenttia: