2014/11/24

Jouluisia kuvia ja kuulumisia

Nyt on talliviikosta taas selvitty, mutta ei kyllä vieläkään voi huokaista helpoituksesta. Nimittäin tämä viikko sisältää ainoastaan näyttöjä, onneksi torstai ja perjantai ovat vapaita! Tänään meillä oli jo kasvatuksen & jalostuksen sekä varsanopetuksen näyttö. Varsanopetus sujui hyvin, mutta kasvatus & jalostus meni kyllä ainakin kasvatusta koskevien kysymysten osalta ihan penkin alle... Voi kun olisi tajunnut lukea! No ei auta jälkikäteen murehtia.

Talliviikko sujui ihan mukavasti ja oli ihanaa kun Milla kerkesi käymään Minorilla kaksi kertaa niin ei tarvinnut itse stressata ponin liikutuksesta. Itse treenailin alkuviikolla ihan kunnon koulutreenit ja kävin maastoilemassa. Perjantaina humputeltiin lähinnä käynnissä ilman satulaa, sillä kenttä oli kovin jäinen. Sujui kuitenkin hyvin ja Minor oli yllättävän kiva.


Perjantai iltana satoi tännekkin kivasti lunta, joten lauantaina käytiin ottamassa joulukorttikuvia. Saatiin yllättävän onnistuneita ja ainakin omasta mielestä kivoja kuvia, joista en julkaise vielä onnistuneimpia blogin puolelle. Muuten ponilla olikin vapaapäivä, sillä kun koitin ruuvailla hokkeja totesin, että sekä 10mm että 8mm hokit ovat liian isoja Minorin hokkireikiin... Argh! Eli nyt sitten lomaillaan, kunnes saadaan torstaina hokkikengät ja tilsakumit alle - ellei tämä keli tästä nyt muutu.

Tallilla on ollut tarharemonttia ja pari päivää joutui poni olemaan sisälläkin, mutta onneksi tuo ei Minoria tuntunut pahemmin haittaavan. Mutta nyt on vihdoin tarhat valmiit ja vautsi kun niistä tuli hienot! Minor saa toistaiseksi tarhailla tavallista isommassa tarhassa kun väliaitaa ei ole vielä laitettu takaisin. Ihan kiva, mutta ei ilmeisesti Minorin mielestä, sillä siellä se tänään ramppasi portilla edes takaisin, että josko jo pääsisi sisälle... Hupsu poni!


Jottei ihan seisoskeluksi menisi kävin eilen taluttelemassa ponia 15min tallin pihalla, jossa onneksi juuri ja juuri pystyi taluttelemaan (kentälle on turha haaveilla sinne vievän alamäen vuoksi...). Lisäksi leikkasin harjan kerrankin oikein huolellisesti. Tänään puunailin ponin lisäksi juoma- ja ruokakipon sekä suolakivitelineen. Toivottavasti huomenna olisi sulanut vielä hieman lisää niin pääsisi kentälle juoksutuspuuhiin, ettei Minor ihan tympäänny tähän lomailuun.

Itsellä oli viime viikolla tallihommien lisäksi letitystunti sekä yksi ratsastustunti. Ratsastustunnin menin Upitus nimisellä suomenpienhevosruunalla. Tunti meni kokonaisuudessaan ihan hyvin. Pikku hiljaa on alkanut olemaan sellainen tunne, että osaa ratsastaa muillakin hevosilla kuin Minorilla, vaikka vaikeaa se kyllä on! Toivottavasti keskiviikkona ratsastuksen näytössä on samanlainen fiilis ;) Mutta nyt nukkumaan, että jaksaa aamulla herätä letittämään Lasina nimistä pv-tammaa esittämisen näyttöön!

1 kommentti:

  1. Kiva ja mielenkiintoinen postaus ja ihastuin erityisesti blogin nimeen (:D)! :) Ja aivan mahtavia kuvia!
    Liityin lukijaksi :)

    -Siiri
    siirixo.blogspot.fi

    VastaaPoista