2015/05/21

Kesäistä treenailua kouluratsastuskuvilla

Tämän viikon suunnitelmat vaihtuivat sen suhteen, että juoksutus vaihtui kahden tunnin maastoon. Muuten pitäydyttiin yllättävän hyvin suunnitelmissa, sillä kuten varmasti jokainen hevosten kanssa tekemisissä oleva tietää; suunnitelmiin tulee melkeinpä aina muutoksia.


Tiistaina oli vuorossa kankitreenailut, jotka sujuivat paremmin kuin olisi voinut edes odottaa! Minor oli hyvin kuulolla ja viimekertainen jännittyneisyys tuntui olevan kokonaan poissa. Alkuverkkailun jälkeen oli vuorossa etuosakäännöksiä käynnissä molempiin suuntiin sekä työskentelyä harjoitusravissa. Etuosakäännökset sujuivat hyvin vaikka eivät olekkaan Minorille vahvinta aluetta. Näitä kannattaisi kyllä treenailla vielä useamminkin, sillä Minor ottaaa etuosakäännösten jälkeen takaosan paremmin alleen ja työskentelee myös paremmin selällään.

Tämän jälkeen kuitenkin jatkettiin työskentelyä harjoitusravissa. Mitään erikoista ei tehty, pyysin Minoria vain työskentelemään ryhdikkäänä pääty-ympyröillä, joista vaihdettiin suuntaa lävistäjien kautta. Lävistäjillä joko tehtiin neljän askeleen käynti siirtyminen tai askeleenpidennys. Etenkin askeleenpidennyksissä Minor esitti parastaan, joten tähän olikin hyvä jättää tiistain treenit tietenkin loppuravailun jälkeen.

Alkuverkkaa kevyessä istunnassa reilusti taivutellen

Sen jälkeen ryhtiliike ylös ja laukkaa perusistunnassa

Tällä viikolla kävimme siis, kuten mainitsin, myös kahden tunnin maastossa. Arviolta noin 11km tuli käppäiltyä eli ihan kiitettävän mittainen lenkki. Paineltiin ihan täysiä laukkaa, unohtamatta välillä että maastossakin voi kulkea hallitusti :) Minorin kanssa tosin ei tuota tuo hallitusti kulkeminenkaan maastossa ongelmia. On se hienoa kun voi kehottaa ponin täyteen laukkaan ilman, että samalla lähtee kontrolli ja ohjaus. Tuntui Minorkin nauttivan hurjasti ja tottahan se on, että tekee hyvää sekä hevosen päälle että lihaksistolle päästä välillä oikein kunnolla painelemaan maastossa.

Maastoilun jälkeen olikin vuorossa palauttelua kentällä, jolloin tämän postauksen kuvatkin on otettu. Suunnitelmana oli ratsastaa askellajit läpi ja sen jälkeen työskennellä vain ihan hetki joko käynnissä tai ravissa. Näinpä en edes saappaita jaksanut jalkaan vetäistä, vaikka kyllä huomasi ettei jalalle oikein saa tukea noilla tossuilla - jalka tuntui seilailevan etenkin kevyessä ravissa sinne tänne ja siltähän se myös näyttää :D No ainakin muistaa, että jos haluaa koulua vakavamielisesti treenailla kannattaa laittaa kunnon kengät jalkaan.

Ja sama laukkatyöskentely toiseen suuntaan!


Minor oli heti alkujaan melkoisen kiva. Siinä on aina ihan erilaista letkeyttä kunnon maastopäivän jälkeen. Vähän tosin sai ns. herätellä, ettei jääty raskaaksi edestä. Mutta kyllä voi iloksi todeta, että nopeasti se on keventynyt ja muuttunut jälleen mielyttävämmäksi ratsastaa. Mitään ei varsinaisesti treenattu, kunhan haettiin sitä kivaa yhteistyön tunnetta ja hyvin päästiinkin siihen kiinni. Lopuksi pyörittelin muutamia ympyröitä harjoitusravissa vähän ryhdikkäämpänä. Kyllä voi nyt huokaista helpotuksesta ja todeta ettei Minor taitojaan ole unohtanut, vähän vaan täytyy muistutella niin päästään varmasti pian taas ottamaan myös uusia askeleita treenaamisen suhteen.

Viikonlopun liikutuksia en ole vielä kerennyt sen tarkemmin pohtimaan, luultavasti kuitenkin ratsastusta ja maastakäsittelyä sekä toivottavasti myös kuvia! ;) Perjantaina kuitenkin on varmasti molemmille ansaittu vapaa, joten palaillaan taas kun on kuulumisia kerrottavana.

Kiitokset hepalle hyvästä työstä loppuravailun alkaessa :)

2 kommenttia:

  1. Anonyymi21/5/15

    Olis hienoo nähdä joskus videookin teidän menosta :)

    VastaaPoista
  2. Sulla on kyllä niin kivan näköinen istunta ja ratsu kulkee upeesti! :3 Kuvia on aina niin ilo katsella ♥

    VastaaPoista