2019/08/01

Ensimmäiset muutokset ja liikettä


Vitsi meillä oli kiva päivä! Saatiin nimittäin pitkästä aikaa kuvia myös ihan kotitreeneistä ja sovittiinkin "hovikuvaajan" eli äitini kanssa, että hän jatkossa käy aina silloin tällöin kuvailemassa meitä - en voi muuta todeta kuin ihanaa. Kuvat ovat aina olleet minulle jostain syystä todella hyvä tapa motivoitua ratsastuksesta ja on ihan uskomattoman mahtavaa, että äitini on valmis tukemaan harrastustani myös siinä mielessä.

Treenattiin tänään kuten kuvista näkyy ihan perusjuttuja kentällä. Kenttä oli kovin pölyinen, mutta loppujen lopuksi yllättävän siedettävä. Alkuverkan jälkeen tehtiin siirtymisiä sekä ravi - käynti - ravi että laukka - käynti - laukka isolla kahdeksikolla, siirtymisiä kun ei koskaan voi treenata liikaa! Minor oli oikein miellyttävä ratsastaa; hyvin kuulolla ja jopa enemmän menossa kuin laiska. Itse aina naureskelen kun toinen on välillä niin tosissaan ja menossa, vaikka eihän siinä mitään naureskeltavaa ole. Sehän on vain hyvä!Kuvia on kiva saada myös sen osalta, että näkee hieman omaa asentoa ja siinä korjattavia asioita. Ja niitähän löytyy... Etenkin nyt kun on ratsastanut niin vähän, huomaa että omat virheet korostuu enemmän ja töitä on todella tehtävä jotta niistä päästään eroon. Vähän pahaksi tavaksi on tullut ihme könöttäminen, sen sijaan pitkät ohjat ja vasemman käden jännittäminen on tuttuja vanhoja ongelmia. No ei muuta kuin itseä niskasta kiinni ja tarkempaa huomiota myös siihen omaan istuntaan!Ratsastuksen lisäksi tänään oli aika ensimmäisten muutosten tulevaisuutta ajatellen. Minorin ruokintaa on tässä hieman jo vaihdeltu vuosien aikana hampaiden kannalta paremmaksi, mutta tänään tehtiin lisää muutoksia. Ihan yllättäen tajusin, että pellavarouhe ei taida olla ihan paras ruoka reikiintyneille hampaille - sehän jää kivasti kaikkiin koloihin. Pellavasta en kuitenkaan halunnut luopua kokonaan, mutta onneksi löydettiin vaihtoehto rouheelle. Rouhe vaihtui siis pellavaöljyyn, lisäksi ruokintaan lisättiin merisuola (jonka sai ennen aina treenin jälkeen juomassa) ja valkosipuli tukemaan hengitysteiden hyvinvointia.

Leipä ja kaikki sokeripitoinen on jo aikaisemmin jätetty pois ruokinnasta. Aikaisemmin on tullut juotettua myös Minorille treenin jälkeen vettä jollain lisukkeella; aikaisemmin melassi, nyt lähiaikoina pellavarouheella. Saa nähdä miten ponille maistuu jatkossa pelkkä vesitarjoilu, mutta tänään ainakin tuntui maistuvan paremmin kuin hyvin. Toivottavasti nämä ruokinnan muutokset auttavat meidän hammasongelmissa ja muutenkin ponille maittaa uudet herkut. Totinen treenaaja Minor ja ei niin vakava ratsastaja kuittaavat tällä kertaa ja palaillaan taas kun uutta kerrottavaa löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti