2010/12/10

[45] Kolmen päivän treenailuja (:


En kerro nyt koko viikosta huolella, siihen kun menisi kauheasti aikaa (ja tekstiäkin tulisi hervottomasti), mutta tässä nyt jotain (: Meillä on siis mennyt todella kivasti! Maanantaina hypättiin pikku ristikkoa, alkutunnista oli koulutyöskentelyn kanssa ongelmia ja Frida vaihteeksi osoitti riehuvan puolen itsestään, mutta itse pienen esteen hyppääminen sujui ongelmitta. Tammakin tuntui nauttivan (: Tiistaina olikin sitten vapaata (kuten oikealta voitte lukea :D). Keskiviikkona tuuppailtiin taas koulua, tällä kertaa kentällä oli pyörimässä myös ylienerginen Teri -suokki. Tuli todella mahtava fiilis kun Fridalla pystyi menemään _niin_ rauhallisesti verrattuna Teriin, joka puuskutteli kuin höyryveturi eteenpäin. Tyttö oli todella kiva ravissa. Laukassa lähti pariin kertaan (säpsähti Teriä), mutta ei mitään kummempia. Meni siis keskiviikkonakin kivasti (:

Eilen, eli torstaina, oli hieman kevyempi päivä. Alkuun ohjasajelin Friduliinin kanssa (kuvat ovat tältä päivältä, shit scherlock?) ja se oli ylläripylläri ihan super! Se toimii todella loistavasti ohjasajaessa ja arvatkaapa vain haluanko sille kärryt :D Ohjasajelun jälkeen juoksuttelin hetken molempiin suuntiin ravissa, eikä se edes yrittäny sinkoilla! Jes, se jopa kulki rennosti ja "muodossa", ilman appareita. Otin myös juoksuttaessa vähän ravipuomityöskentelyä, joka sujui myös hyvin. Loppuun tehtiin vielä seuraamisharjoituksia (ravi - käynti) ja jäi todella luottavainen fiilis. Tulen aina niin hyvälle tuulelle, kun poni tyytyväisen seurailee minua - ihan kuin koiranpentu :)

Tänään oli jälleen vuorossa koulutuuppailu. Frida oli jo alusta alkaen upea! Käynnissä meni pitkästä aikaa korkeammassa muodossa, eikä painanut ollenkaan kädelle. Mukavasti oli herkkä, vaikkakin pohkeiden kuunteleminen olisi voinut olla tarkempaa. Alkuun tehtiin jälleen vähän ympyröitä, etuosakäännöksiä ja väistöjä, jonka jälkeen aloitettiin ravityöskentely. Tarjosi alusta alkaen ihan kivaa ravia, mutta kun vähitellen aloin sitä työstämään alkoi Frida laiskistua pohkeelle. Kun tein käynti - ravi siirtymisiä, tuntui että poni oli taas on/off -vaihteistosta sillä jälkimmäisellä :D No vaikka kuinka väitän, että se on "laiska", niin eihän se ole verrattuna ridakoulun poneihin. Kävin kuitenkin hakemassa raipan ja johan alkoi kaasua löytyä, turhankin paljon!

Sain aloittaa ravin työstämisen alusta, kun tamma oli muuttunut höyryjunaksi -.- Painoi vain kovaa vauhtia eteen ja heilahteli tahdittomasti. Verrattuna toki entiseen, tuokin olisi ollut upeaa - mutta nykyään kyllä oletan jo tasaista tahtia. Vähitellen sainkin Fridan tasoittumaan ja ravikin sujui jälleen. Sen jälkeen otettiin vielä laukkoja. Nousivat ihan ok, vaikka edelleenkin kaahottelee. Laukkailtiin helppoon suuntaan pari suuntaa ja sen jälkeen vähän lepoa. Päätin kokeilla myös toiseen suuntaan laukkaa, Frida tuntui valmiimmalta kuin yleensä. Niinpä parin yrityksen jälkeen tamma nosti kuin nostikin laukan! JES (: Laukkattiin ihan vain pari askelta, se riittää näin alkuun. Kunhan Fridalle jää hyvä fiilis myös toisen suunnan laukasta. Loppuun tein vielä rentoa ravityöskentelyä (lue: yritin). Laukan jälkeenhän Frida on aina melko kuuma, kuten myös tänään ja sen rentouttamiseen meni oma aikansa. Vähitellen kuitenkin näytti upeita pätkiä ja keventelin tyytyväisenä loppuravit. Hmmm, tänään oli siis todella onnistunut hikitreeni (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti