2010/12/04

[43] Laukkaponi (:

Fridalle ollaan nyt alettu syöttää vihdoin kuivaheinää ja vatsakin on alkanut jälleen toimia normaalisti! Huh helpotus (: Heinästä puheen ollen, poneilla oli jälleen päiväheinät kesken kun menin tallille. Minun tuurillani ne on juuri annettu kun tulen, vaikka koitan kuinka tulla eri aikoihin. Viikonloppuisin tulin ennen kahdeltatoista -> ponit saivat silloin heinät, no päätin sitten tulla 2-3 aikaan -> ponit saivat sillon heinät. Arkisin ne saavat heinät 16-17, eli juuri silloin kun tulen tallille -.- Eikö niitä heiniä voisi joka päivä antaa samaan aikaan? No sille nyt ei voi mitään ja pitää nyt olla edes tuohon tyytyväinen, että saadaan kuivaheinää.

Tänään oli siis vuorossa koulutuuppailua. Frida tuntui taluttaessa jo todella jännittyneeltä, ehkä voisin jättää sen kauran pois kun nyt pysyy heinätkin sisällä (ja saa niistä energiaa). Selästäkäsinkin poni oli jännittynyt - samanlainen kun viimeksi heitti minut alas. Päätin kuitenkin ratsastaa sitä päättäväisesti ja rauhallisesti. Ei mitään reaktiota! Frida ei kuunnellut minua ja puri kiinni kuolaimeen. Vähitellen kuitenkin sain sen hieman herkemmäksi, niin että pystyin tekemään ympyröitä ja väistöjä. Väistöt vaikuttavat olevan toiseen suuntaan vielä ihan keskeneräiset... (Harjoittelua siis vaativat) Toiseen suuntaan kuitenkin sujuvat jo hyvin. Lisäksi tehtiin etuosakäännöksiä, hyvin menestyksin (: Niitä ei olla edes kummoisesti harjoiteltu ja alkavat silti sujua, jees! Käyntijuttujen jälkeen otin rentoa ravia molempiin suuntiin.

Edelleen Frida oli jäykkis ja polki huonosti alleen. Tein paljon ympyröitä ja suunnan vaihtoja ja kyllähän se lopulta alkoi vähän rentoutuakkin. Suustaan se kuitenkin oli todella vahva, puri tiukasti kiinni kuolaimeen. Hmph, no ihan hyvin kai se kuitenkin sujui. Takapäällä oli vähän toimimisvaikeuksia, mutta olen kuitenkin tyytyväinen, että toimi näinkin hyvin (eikä heitellyt kiitopukkilaukkaa). Ravin jälkeen otin raipan käteen ja kas, alkoi se takapääkin toimia! En tajua sitä, että poni polkee sata kertaa paremmin kun minulla on raippa kädessä :o No, tein siis vähän aikaa vielä ravia ja aloitin sitten laukkajutut. Ensimmäinen nosto oli aika mielenkiintoinen pukkiviritelmä... Ja laukan jälkeen Frida onnistuikin lentämään nenälleen, onneksi pääsi pian ylös ja pysyin itse kyydissä. Mitään ei siis sattunut, vaikka hurjalta kuulemma näytti! Äh, johtuu tasan siitä, että Frida on huolimaton jaloistaan - lisää puomityöskentelyä.

Muuten laukat sujuivat loistavasti! Nosti ihan nätisti ja kerran laukattiin jopa kierros ympäri (: Ollaan siis tähän mennessä tehty todella vähän laukkaa ja olen ihan yllättynyt, kuinka hyvin se jo toimii. Nyt vain kasvatetaan laukkatasapainoa, että päästään tekemään ympyräjuttuja. Toiseen suuntaan laukka ei suju ollenkaan, veikkaan että johtuu minusta - mutta eiköhän sekin ajan kanssa saada toimimaan (: Ravinostojen lisäksi kokeilin huvikseni nostaa pari kertaa käynnistä. Se sujui loistavasti, vaikka toki se siirsi parin raviaskeleen kautta, mutta kuitenkin! WAU ♥ Tänään lopeteltiinkin sitten tuohon, että molemmille jäi hyvä mieli. Huomenna otetaan vähän rennommin ja maanantaina sitten varmaan tuuppaillaan taas :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti