2010/11/28

[42] Joulutontut, tiptap tiptap!

Tänään piti mennä maastoilemaan, mutta ulkona oli sen verran ihana keli, että päätettiinkin kuvata "joulukorttikuvia". Pakkasta oli ainakin -17 astetta ja olikin todella kylmää! Hyrr... Tämäkin taisi olla osasyynä sille, etten viitsinyt maastoon lähteä. No ensi viikolla lupaan Fridalle, että mennään maastoon. Tamma kun tarvitsisi niitä maastoiluja mahdollisimman paljon. Kuvaukset itsessään sujuivat aika mielenkiintoisesti... Tiedä sitten oliko Fridalla tänään "pakkasta jee!" -päivä vai oliko se muuten vain todella ärsyttävän oloinen. Koko ajan piti hamuilla taskuja ja yrittää näykkiä, paikallaanpysyminenkin oli lähes mahdottomuus. Meinasi omat hermot mennä pariinkin otteeseen, mutta loppujen lopuksi ei sille voinut olla vihainen. Tuollainen karvamammutti kun koittaa henkensä edestä hamuilla nameja, se on aika huvittava näky :D Kipusin sitten vielä selkään ja otettiin silläkin tavalla kuvia. Frida oli todellakin raketin tuntuinen, onneksi ei kuitenkaan päättänyt pelleillä. Ponin ilmeet vain olivat mielenkiintoisia, kuten viereisestä kuvasta näkee. Loppuun vielä tämän päivän otoksia (: Hei, ehdotelkaapas meille ensiviikolle treenisuunnitelmaa (oma pää ihan tyhjänä helppojen koulutehtävien suhteen)!








3 kommenttia:

  1. puomei on kiva mennä sillee et laittaa 3 peräkkäi ympyrälle (keskikohta normaali ravi/laukkaväli) ja sit menee niit vähä eri kohista ja säätelee askeleen pituuksia.

    Sittenn esteitä joko innareita/jumppasarjoja tai sit sillee et laittaa kaarevalle uralle esteen ja menee sitä.

    2. vaihtoehto on laittaa halkasijalle este ja opetella laukanvaihtoo sen avulla. ite joudun kyl laittaa aika ison esteen et laukka vaihtuu eli en tiiä onks tost teille niikää hyötyy :/

    3. kiva esteharjotus on et menee ympyräl pientä ristikkoo/puomii/kavalettii ja yrittää mennä sillee ettei se laukka kauheesti muutu siinä (mikä on yllättävän vaikeeta). Eli johonki kohtaa isoo ympyrää este ja sit sitä menee niiku normaalistikki ympyrällä

    Kouluu hmm.. Ite tykkään mennä paljo ympyröillä. Erikokosii ympyröitä eri kohtii ja sit ravin/käynnin/laukan tahdin muuttamista. Nopeempaa, hitaampaa, pitempii askeleita, lyhyempii askeleita jne. Noit voi kans tehä iha suoralla, ei tarvii välttämät ympyröitä.

    Loivaa/kolmikaarista kiemuraaki on kiva mennä. Loival kiemural on kiva treenaa laukkaa nii ettei se muutu. Toki loivaa kiemuraa voi ravissa ja käynnissäki mennä :D Kolmikaarisel voi tehä nii et yhe kaaren ravaa, sit pysähdys, ravia, pysähdys 2. kaaren jälkee ja taas ravia. Tai nii et pysähdyste tilal käyntii yms.

    Tos o jotai noit meiä perusharjotuksii jotka on iha kivoi ja hyödyllisii. Ihme kyl ht.netistäki löytyy iha hauskoi ideoita eli sieltki kannattaa kattoo :)

    Ainii, ja jos poni sietää nii hiihtoratsastus on kans hauskaa :D Kivaa vaihteluu kaikille

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkeistä, taitaa vaa olla suurin osa liian haastavia. Itellä just se ongelma, et kaikki tietämäni harjotukset on liian haastavia tolle ponille - joka ei oo edes sitä helppo C'tä ja esteitä sillä ei olla hypätty ollenkaan.

    Itekkin meen paljon ympyröillä, mutta tää alkaa helposti Fridaa tympii -> lähtee pukittelee ja ryöstää. Tota loivaa voiski pitkäst aikaa koittaa, jos ei nyt rupeis puskee lapa edellä :D Kolmikaarista oonki tehny sillee et -> puoleen väliin kaarta ravia -> pysähdys -> ravia -> puoleen väliin seuraavaa kaarta jne. Ainoo vaan, ettei poni tuppaa taipumaan vielä niin tiukkaan tilaan hyvässä tasapainossa. Hiihtoratsastus ois varmasti kivaa, jos poni ois rohkeempi ja ois joku kaveri tallille :D Kiitti kummiski (:

    VastaaPoista
  3. Nii joo :/
    noo ehkä noi auttaa teit tulevaisuudessa. Ootte muute kehittyny iha hirveesti sinä aikan ku oon lukenu tätä blogii! :)

    VastaaPoista