2012/01/20

Plaaaah

Löhöän sohvalla ja yritän pohtia mitäs sitten.
Innostus hevosiin on täysin kadonnut, etenkin Fridaan. Mikään ei tunnu sujuvan ja tallilla käynti vain turhauttaa.

Poni varmasti aistii tämän ja käyttäytyy entistä huonommin. Lisäksi se tuntuu keräävän jostain energiaa (niin mistä!?) ja riehuu ihan joka kerta. Olen nyt lähinnä irtojuoksuttanut, että saisi sitä kamalaa energiamääräänsä pois. Toimii kyllä ihan kivasti ja kuuntelee apuja, kunhan on ensin saanut riekkua...

Milläs te olette saaneet intonne hevosiin takas?

10 kommenttia:

  1. Sama ongelma vaivaa täälläkin! Ideat ois kyllä tervetulleita:/

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20/1/12

    Mulla on ihan sama ongelma. Heppa ylläpidossa ja motivaatio kadonnut. Tulee huono omatunto, jos menee tallille, kun olis kirjotuksiin luettava ja tulee huono omatunto kun ei mee tallille ja passittaa jonkun muun ridaamaan. TURHAUTTAVAA!

    No, mun ongelman ratkaisi hepan omistaja joka soitti, että nyt onkin hänellä taas mahdolisuudet pitää hevosta, tulee hakemaan hepan pois pian. Toisaalta suuri helpotus, toisaalta tosi surullista!

    VastaaPoista
  3. Meillä toisaalta se tilanne, että en haluis millään luopua ponista kun se on kehittynyt niin hirveästi - mutta kehittyykö enenpää? Että riittääkö se siihen mihin ite tähtään. Toisaalta kauhistuttaa ajatus, että poni joutuisi heti uuteen ylläpitokotiin... Sen verran tärkeä se kumminkin on!

    Itseä vaan kiinnostaisi paljon tavotteellisempi treenaus mitä ponin kanssa pystyy tekemään :s

    VastaaPoista
  4. Anonyymi21/1/12

    energiaa tulee jos ei saa kunnon liikuntaa! puolisen tuntia-tunti kevyttä ratsastusta on tosi vähän hevoselle

    VastaaPoista
  5. Mistäs päättelet ettei saa kunnon liikuntaa? :D
    Frida liikkuu 5x/viikko reippaasti ja joka kerta hikoaa hieman, joskus paljonkin. Tällä hetkellä toki liikuntaa tarkoitus lisätä, mutta saa nähdä - ainakin viime vuonna oli paljon huonompi kun liikkui sen 7x/viikko.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi21/1/12

    Mulla on joskus ollut ihan sama tilanne, mutta yleensä menee ohi ajan kanssa. Varsinkin näin talvella on joskus äärettömän vaikea raahautua tallille... Yleensä tällaisen kauden aikaan yritän keksiä jotain kivaa puuhastelua hepan kanssa, esim. ilman satulaa, puomeja tms. Haluaisin myös kokeilla maastakäsittelyä mutta meidän maneesissa ei saa pitää heppaa irti.
    Tsemppiä sulle, mun neuvo on että odottelet vaan, kyllä se ajan kanssa menee ohi :)

    VastaaPoista
  7. Minulle tullu ongelma muutamaankin kertaan jo vastaan, ja yleensä päässyt ylitse sillä että ratsastaa vaan enemmän ja hoitelee ja touhuilee hevosten kanssa enempi. Toki jos käy ratsastuskoululla eikä ole omaa hevosta/ponia niin sitten en kyl tiiä :c
    Pahimmassa tapauksessa vastaan tulee valinta, jatkaako vaiko ei?
    Tässä miun ainoot neuvot mutta jaksamisia sinne ja eiköhän se energia lähde viimeistään kevääseen mennessä kun kelit lämpenee C:
    Ratsastuskoulun ja oman tallin hevoset pakkasesta ihan piupau sekaisin...

    plz, check my blog!

    VastaaPoista
  8. Anonyymi21/1/12

    Rakkautta on se, että osaa päästää irti kuin sen aika on. Jos itse haluat ratsastaa ja harrastaa paljon tavoitteellisemmin, ei ole mitään järkeä pitää Fridaa. En nyt tiedä miten kirjoittaa tämä järkevästi, mutta itselläni ollut samatilanne, ja päädyin ylläpitohevosen "palauttamiseen" ja etsin kapasiteettikkaamman tilalle. Niin raa'alta kuin se kuulostaakin, mutta nyt minulla on taas intoa mennä tallille ja ratsastaa, toisinkuin ennen..

    VastaaPoista
  9. Mullahan on ollut useamman kerran tilanne jolloin ei huvita käydä tallilla, kuten varmasti jokaisella! Niistä pääsee aina yli, mutta itse ajattelen aina että positiivisia kokemuksia pitäisi olla enemmän kuin negatiivisia - muuten ei hyödy mitään.

    Anonyymille, siinähän se onkin kun en oikein osaa sanoa haluanko tavoitteellisemmin ratsastaa. Frida riittää täysin silloin kun se toimii, kehitytään yhdessä ja poni on ihan super - mutta silloin kun on tälläinen kausi menossa herää kysymys, että kestääkö sen pää ollenkaan treenaamista. Ja toisaalta hevosen vaihto ei välttämättä auta.

    VastaaPoista
  10. Sun täytyy vaan muistaa,että hepoilla&poneilla on myös niitä huonoja päiviä, eikä niitäkään varmaan kiinnosta tehdä yhteistyötä, jos sulla itselläs on motivaatio kadonnut. Älä anna periks ;)

    nimim. kokemusta on..

    VastaaPoista