2012/01/22

Yhteisen tien alku

Kuinka Frida sitten tuli minulle? Luvassa siis erikoispostaus (:

Olin jo pidenpään haaveillut omasta hevosesta, kuten varmasti jokainen heppatyttö joskus. Kesällä 2010 keksin kuitenkin, että sehän voisi olla ylläpitohevonen ja niinpä kirjoitin ilmoitukseni hevostalli.nettiin. Hiljaista oli, kukaan ei ottanut yhteyttä, eikä markkinoilla ollut sopivia hevosia tarjolla.

Jossain vaiheessa sain kuitenkin viestin Fridan omistajalta. Hän kertoi, että tarjolla oli pidempiaikaiseen ylläpitoon perusasiat osaava nuori nvh-tamma. Silmäni varmaan pullahtivat päästä kuin luin ensimmäisen viesti. Että vuonohevostamma! Sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Sain kuin sainkin äitini suostuteltua ajatukseen ja yllättävän pian oltiin matkalla tutustumaan Fridaan.

Koeratsastuspäivä, 9.7, oli karmivan kuuma ja poni jota olin tullut katsomaan, suorastaan nukkui. Se oli lihava, ötököiden syömä ja sen kaviot olivat karmivassa kunnossa. En kuitenkaan osannut kiinnittää tähän huomiota, "voi kuinka suloinen se on" olisi varmasti ollut järkevin lause mitä sain muodostettua. Ja eipähän minun kriteerit kovat olleetkaan "perusterve ja järkevä hevonen".



Koeratsastus sujui... Sanotaanko kehnosti. Ponilla oli epäsopiva satula joka pyöri vimmatusti ja jossain vaiheessa päädyttiinkin ottamaan se pois. Lisäksi poni kiemurteli ja puski pohkeita vastaan. Laukannostoissa pukitti, eikä laukka meinnnut pysyä yllä. En tajua miten en voinut huomata tätä silloin, sillä tämähän kertoi jo selkeästi ponin haastavuudesta. No tyytyväisenä sovittiin, että ollaan yhteyksissä ja päätetään sitten tuleeko poni minulle.

Täysin yleisiä neuvoja vastaan poni tosiaan tuli minulle ylläpitoon. Muutaman päivän sisällä päätettiin omistajan kanssa ponin saapumispäivä ja tehtiin sopimus ylläpidosta. Kaikki sujui hirmu nopeasti ja muutamassa viikossa poni olikin jo huolehdittavani. Yksi koeratsastus, sähköpostiviestejä ja poni oli minulla. Sanotaanko näin, että OLISI kannattanut käydä useamman kerran ratsastamassa, sillä ponista on paljastunut vuoden kuluessa aika paljonkin kaikkea ei niin mukavaa. No siitä huolimatta siitä on tullut tosi tärkeä (:




Jälkiviisaana sanon teille, jotka harkitsette ylläpito/omaa hevosta, käykää koeratsastamassa useamman kerran! Ja kyselkää hevosesta muiltakin kuin omistajalta (:

8 kommenttia:

  1. Anonyymi22/1/12

    Fridan omistaja on kyllä ihan rehellinen ja huolehtinut varmasti Fridasta hyvin! Annat tekstillä sellaisen kuvan, että Fridaa olisi pidetty jotenkin huonosti.

    Ettet olisi vain osaamattomana haukannut liian isoa palaa purtavaksi, nuori poni ei ole paras vaihtoehto ensimmäiseksi valinnaksi.

    VastaaPoista
  2. Fridaa on varmasti pidetty ihan hyvin, onhan se ollut täysihoito tallilla. Mutta sen kavioita ei kyllä oltu hoidettu koko kesänä! Harmi kun niistä ei ole kuvia. Ne olivat pitkät lohkeilleet ja littanat. Toki tämänkin varmaan selittää se, ettei Fridan omistaja ollut saanut kengittäjää kiinni. Nyt poni on 8vko kengitysvälillä ja tuona aikana kaviot eivät kasva juuri ollenkaan.

    Enkä kiellä etteikö se minulla kesällä lihoisi tai ötökät sitä söisi (tähän tosin auttoi se kun PÄIVITTÄIN suihkutti ötökkämyrkkyä). Kyllä varmasti olisi samassa kunnossa omistajallaankin mitä nyt (kehittynyt ratsastuksellisesti), mikäli hänellä olisi ollut aikaa liikuttaa ponia säännöllisesti.

    Ja omistaja on varmasti rehellinen, mutta ei ole vain tajunnut kertoa joitain asioita / ei ole pitänyt niitä olennaisena. Lisäksi meillä kyllä lukee sopparissa, että omistaja maksaa tarvittavat varusteet, mutta tästäkin on joustettu. Ollaan kuitenkin molemmat tyytyväisiä ja sillä sipuli.

    VastaaPoista
  3. Mitä huonoja puolia Fridasta on kuoriutunut tänä aikana kun se on ollut sulla, siis sellaisia mitä et odottanut kuoriutuvan?

    Olet kyllä oikeassa, kannattaa käydä koeratsastamassa useammin kuin kerran. Virheistä oppii :) Millaisella sopparilla Frida sulla on, eli voitko antaa sen koska vain takaisin omistajalleen vai miten?

    VastaaPoista
  4. Sopii kyllä sulle tuo poni, ja mukavan näköinen pari ootte! :)

    VastaaPoista
  5. sain vuoniksen vähän aikaa sitten. Koeratsastuksessa teki jättimäisen pukin, yritti vaihtaa suuntaa itse, esitti säikkyä jne. Kuitenkin päädyin ostamaan ponin, joka nyt meillä ollessaan on pukittanut yhden kerran isommin, mutta on alkanut viemään.
    Omistaja kertoi ponin pysähtyvän kyllä, vaikka lähtisi vähän innokkaammin.
    No eipä näyttänyt pysähtyvän, kun kiidätti mut kentän aidasta läpi. (onneks aita oli vaan semmoinen naru, ettei mitään sattunut)
    Mutta juu ehkä tää tästä :) Kaunis poni tää Frida :3

    VastaaPoista
  6. Ihan ylisöpö toi Frida :3

    vilmanponiblogi.blogspot.com :--)

    VastaaPoista
  7. Kiva lukea muiden vuonojen menosta! Tässä mun blogi nuoresta vuono-jässikästä ourunlimiteddreams.blogspot.com :)

    VastaaPoista
  8. Oho tännehän on tullut vastauksia enkä ole vastannut, hupsista :D
    Oletin Fridan olevan rauhallinen, onhan se sitäkin, mutta on se kyllä säpäkkäkin. Lisäksi on ilmennyt paljon kaikkea muutakin, mutta ne ovat olleet kyllä vain sellaisia asioita, jotka olisi varmasti selvinneet kun olisi käynyt kokeilemassa useamman kerran ja kysellyt (osannut kysyä!) tarkemmin.

    Saan kyllä ponin palautettua, jos en sitä jostain syystä pysty pitämään.

    VastaaPoista