2017/09/25

Huolellista taivuttelua


Tänään oli tarkoitus treenata ponin kanssa oikein kunnolla, sillä itsellä on tiedossa sen verran kiireinen työviikko että tänään oli oikeastaan ainoa mahdollisuus kunnon treenailuun. No ei mennyt kuten strömssössä, milloin hevosten kanssa menisi? Minor oli ihan super väsyneen oloinen, joten kuuntelin ponia ja tehtiin töitä sen fiiliksen mukaan. Loppujen lopuksi saatiin oikein mukava ja tehokas treeni vaikka työskenneltiin ainoastaan käynnissä.

Aloittelin normaalisti verryttelemällä kaikissa askellajeissa. Minor oli tosiaan todella väsyneen oloinen, raskas ja hidas jalalle ja muutenkin ”en mä jaksa” -asenne huokui ponista. Rehellisesti se kuitekin puksutti eteen päin, sinäänsä ei siis moittimista enkä viitsinyt siltä edes kauheasti aktiivisuutta vaatia. Normaalisti toki jos poni tuntuu vetelältä patistan sen hereille, mutta nyt selkeästi se oli ihan eri tuntuinen - oikeasti väsynyt. Mielestäni on todella tärkeää erottaa oikea väsymys ja se kun ”ei vaan kiinnosta” -laiskottelu.Jo alkuverkassa asia johon kiinnitin huomiota oli oikea puoli, pohje ei tuntunut menevän läpi ja poni oli muutenkin selkeästi jäykempi siihen suuntaan. Niinpä päädyttiin työskentelemään tänään pohkeenväistön parissa. Tehtiin erilaisia sixsax väistöjä ikään kuin pysytellen koko ajan yhdellä pitkällä sivulla: väistö kohti kentän keskustaa pitkän sivun kulmasta -> puolessa välissä pitkää sivua väistö takaisin uralle -> käännös päädyssä lyhyen sivuen kautta josta väistö uralle -> pitkän sivun puolesta välistä väistö kohti lyhyen sivun puolta väliä. Joku ehkä tajusi tuosta jotain, mutta niille jotka eivät - tehtiin siis paljon käyntiväistöjä vaihdellen usein väistön suuntaa.

Oikea pohje ei aluksi meinannut mennä läpi, mikä oli oletettavissa. Sain kuitenkin sen melko pian läpi oikeastaan ilman mitään kummempia, toistettiin vain väistöjä jolloin poni alkoi pehmetä ja kuunteli paremmin pohkeita. Väistöt kokonaisuudessa sujuivat todella kivasti, Minor oli erittäin hyvin kuulolla ja työskenteli rehellisesti. Vähän se olisi voinut olla aktiivisempi ja lopuksi varmistinkin että tehtiin molempiin suuntiin myös aktiiviset väistöt ennen lopettamista.


Ennen loppuraveja työskentelin vielä molempiin suuntiin kierroksen pari harjoitusravissa, suuntaa vaihdettiin lävistäjällä ravilisäyksellä. Minor olisi voinut edelleen olla vähän aktiivisempi, tuntui ettei sillä ollut ihan riittävästi voimaa polkea takaa ylämäkeen. Poni yritti kyllä parhaansa ja saatiin oikeastaan varmaan yhteisen aikamme paras ravilisäys vasemmalle, että ei moittimista!

Huomenna on tarkoitus käydä kevyesti maastossa ja ylihuomenna poni viettää ansaittua vapaata. Täytyy tässä kiinnittääkin enemmän huomiota Minorin treeneihin, yllättävän helposti tulee suuniteltua rankkoja viikkoja eikä muista vapaapäivien tärkeyttä. Vapaapäivät siis kunniaan ja treenisuunnitelmia tekemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti