2012/06/08

Haasteita

Olen saanut kahdelta ihmiseltä lähiaikoina haasteet, jotka päätin (harvinaista kyllä) toteuttaa. Kiitos kysymyksien laatioille (:

Säännöt:
Vastaa haastajan esittämiin 11 kysymykseen. Keksi sen jälkeen uudet kysymykset seuraaville 11 blogille ja haasta kirjoittajat.


1. Miten aloitit hevostelun?
Ensimmäisen kerran kiipesin hevosen selkään pari vuotiaana, Suomenlinnassa. Siellä oli joku iso puoliverinen, jonka selkään oli _ihan_ pakko päästä ja kai se hevoskärpänen jo silloin puri. Sen jälkeen kiertelin kaikki mahdolliset talustusratsastuksen moneen kertaan läpi aina kun oli mahdollista. Varsinaisen tunneilla käymisen aloitin 7-vuotiaana Vihdin ratsutallilla.


2. Oletko harkinnut ammattia hevosalalta?
Onhan se mielessä käynyt, mutta tulevaisuus on vielä niin avoinna etten voi sanoa, että isona päätyisin työskentelemään hevosten parissa. Päivä kerrallaan. Vaikka olisihan se upeaa saada elantonsa näiden upeiden eläinten parista.

3. Millainen olisi unelmahevosesi?
Isot liikkeet omaava raskaamman tyyppinen ja muutenkin iso (+175cm) puoliverinen. Rauhallinen, mutta sopivan herkkä. Isot merkit jaloissa ja päässä tai cremello. Kapasiteettia molemmissa lajeissa pitkälle.

Tai sitten tuommoinen Frida (:

4. Missä päin maailmaa haluaisit asua?
On monia paikkoja missä haluaisin asua, mutta kyllä Tampere on se mun juttu. Mutta toinen suosikki on Lappi.

5. Miten kaverisi kuvailisivat sinua?
Eivät suostuneet kertomaan

6. Ketä on ollut tärkein ihminen sinulle, ajatellen hevosharrastusta ja siinä kehittymistä?
Ehdottomasti äitini. Hänen avulla harrastukseni on ollut mahdollista ja juuri hän tukee minua vaikeina aikoina. Ja juuri hän on ollut lähes joka kerta 10-vuoden aikana kentän laidalla katsomassa kun ratsastan (eli toisin sanoen hän on melkein joka päivä tallilla kanssani, arvostan tätä oikeasti enemmän kuin muistan ilmaistakkaan!).

7. Onko perheesi mukana hevostelussa?
Kyllä, kuten edellisestä vastauksesta voi lukea. Äitini on aivan täysillä mukana ja en voi olla muuta kuin järjettömän kiitollinen hänelle. Isäni ei erityisemmin ole mukana (mutta näenkin häntä suhteessa harvoin), kyllä hänkin kyselee mitä ponille kuuluu jne. Mutta ei ole sen enempää mukana.

8. Riittääkö ratsastus mielestäsi ylläpitämään fyysistä kuntoa?
No en mitään muutakaan harrasta ja olen mielestäni ihan hyvässä kunnossa, eli riittää. Mutta varmasti henkilökohtaista.

9. Mitä mieltä olet temppujen opettamisesta hevoselle?
Itse en lähtisi ihan mitä tahansa opettamaan (esimerkiksi pystyyn nousemista), sillä hevonen on kuitenkin aina saaliseläin ja voi aiheuttaa ikävää jälkeä vahingossakin. Frida kuitenkin osaa esimerkiksi kumartaa selän venyttelyn kannalta ja kääntää päänsä pois namia pyytäessään - jos näitä edes tempuiksi laskee.

10. Unelmasi - ilman hevosta.
Asunto Tampereen keskustasta jonkun kanssa joka rakastaa, työ josta nauttii ja jossa on hyvä. Ehkä lapsia sitten joskus kaukaisuudessa. En oikein tiedä, ei mitään kummempia unelmia mulla ole - kunhan en yksin jää.

11. Paras kesämuisto hevosten kanssa?
Varmaan kokonaisuudessaan viime kesä Fridan kanssa, ensimmäiset kunnon maastoilut ja estehyppelyt isolla kentällä (: Uittokerrat Mäntän ratsastajilla.

ja vielä toiset 11. kysymystä!

1. Mistä blogisi on saanut nimensä?
Yksinkertainen vastaus; Klamydian Kilo Kirsikoita biisistä, jossa on/oli mun mielestä hyvät sanat sen hetken tilanteeseen. Elo on kuin kilo kirsikoita, noita onnen tunteen pikku pipanoita, joita silloin tällöin etees tipahtaa...

2. Kuinka suuressa roolissa hevoset ovat elämässäsi?
Käyn lähes päivittäin tallilla, joten kyllä ne suuressa roolissa ovat. Pyrin olemaan rajoittamatta 'muuta elämääni' (kavereiden kanssa hengailua jne) hevosten takia, mutta toki ylläpitohevonen vie paljon aikaa, mutta en valita, sillä se on myös antoisaa.

3. Mitä muuta harrastat hevosten ohella?
Valokuvailen silloin tällöin. Tosin hyvin harvakseltaan, silloin kun innostaa ja jaksan rahdata kameraa mukana. Ja öö, roikun ihmisten kanssa kaupungilla? Ja piirtelen joskus jotain.

4. Millaisena ratsastajana ja hevosenkäsittelijänä itseäsi pidät?
Ratsastajana pyydän ensin pehmeillä avuilla, mutta vaadin kyllä reilusti mikäli vastausta ei kuulu. Vaadin hevosta tekemään tehtävät kunnolla - aina täytyy lopettaa onnistumiseen. Tämä tuo ns. rohkeutta ratsastukseeni, muuten olen aika rauhallinen ja kunnioitan hevosta isona saaliseläimenä. Mitä vain voi tapahtua ja aina etusijalla on turvallisuus. Hevosenkäsitteliänä pyrin olemaan aina määrätietoinen ja selkeä.

5. Tavoitteet tälle kesälle? Entä seuraavalle?
Käydä noissa kaksissa näyttelyissä, päästä treenaamaan isolle kentälle ja jatkaa esteiden treenaamista. Seuraavaa en edes suunnittele, tykkään elää päivä kerrallaan.

6. Millaisena näet elämäsi viiden vuoden kuluttua?
En osaa sanoa. Luultavasti vielä opiskelen jotain tai sitten olen muumioitunut lähikaupan kassalle. Toivottavasti hevoset ja joku joka rakastaa minua kuuluvat elämääni silloin.

7. Mitkä ovat itsellesi viisi tärkeintä asiaa elämässä?
Perhe, Rakkaus, Ystävät, Ruoka, Aikaan saaminen / Tekeminen

8. Miten käyttäisit 10 000e lottovoiton?
Laittaisin suurimman osan talteen, ostaisin ponille muutamia asioita mitä olen jo pidempään himoinnnut, tarjoaisin äidille jonkun mukavan matkan ja tarjoaisin kavereille jotain hyvää tai ikimuistoisen illan jossakin esimerkiksi picknikillä.

9. Seuraamasi televisio-sarjat ja miksi?
En nyt varsinaisesti seuraa mitään sarjaa, mutta Kostoa on tultu katsottua (se on jännä!) ja aika usein Modernia perhettä ja Puumanaista. Ja Simpsoneita ja Shout Parkia silloin kun satun sopivaan aikaan television avaamaan.

10. Mitä hevosiin liittyviä asioita jätät kertomatta blogissasi ja miksi?
En kerro kovin pikkutarkasti asioista sillä en koe niitä tarpeelliseksi, enkä halua jakaa aivan kaikkea jakaa tuntemattomille ja tutuille ympäri nettiä.

11. Mielipiteesi koko nykyisestä bloggaus-kulttuurista?
Negatiivinen yleiskuva. Blogia kirjoittaessa saa paljon turhaa ja ilkeää kritiikkiä/haukkumista, eikä tätä voi oikein enää omaksi iloksi harrastaa. Mutta jokaisella on mahdollisuus pitää blogi juuri sellaisena kuin haluaa, joten minä en valita - tämä blogi on juuri sellainen mitä minä haluan ja bloggailu on edelleen mukava harrastus.

JA KYSYMYKSET! kaikki jotka haluavat saavat ottaa tämän haasteen! (: (kertokaa toki jos otatte)
1. Oletko koskaan ajanut kärryillä?
2. Voisitko kuvitella itsesi ravihevosten parissa? Tai ratsujen parissa?
3. Pukeudutko eritavalla muualla kuin tallilla?
4. Haluaisitko olla huippuratsastaja?
5. Oletko joskus lopettanut ratsastuksen väliaikaisesti? Miksi?
6. Paljonko olisit valmis maksamaan yhdestä ratsastustunnista? Entä valmennuksesta?
7. Minkä takia harrastat hevosia?
8. Maastoiletko hevosesi kanssa? Miksi, miksi et?
9. Onko sinulla ollut joskus hoitohevosta? Jos on, minkälainen (ensimmäinen)?
10. Jos sinulle tarjoutuisi tilaisuus pitää hevosta ilmaiseksi, suostuisitko tarjoukseen?
11. Voisitko kuvitella asuvasi maalla keskellä ei mitään? Enkä keskellä kaupunkia kerrostalossa?

3 kommenttia:

  1. otan tuon haasteen, kiitos :)

    VastaaPoista
  2. nappaan haasteen muun päivitysmateriaalin uupuessa, kiitos! :)

    VastaaPoista
  3. otan haasteen vastaan:DD (http://whencanbehappy.blogspot.com)

    VastaaPoista