2014/10/21

Ja taas mennään!

Huhhuh! En tiedä miten voi ollakin näin väsynyt, kai se johtuu siitä että tämä viikko on ollut harvinaisen "raskas" eli päivittäin on ollut useampi kuin yksi tunti. Enköhän mä kumminkin selviä hengissä, ei koulu sentään niin raskasta ole! Meillä oli Minorin kanssa eilen taas oikein maanantai känkkäränkät. Juuri kun viime maanantaina hehkuttelin, että ollaan päästy maanantain pahasta karmasta!

Oikein mikään ei tuntunut onnistuvan ja kyllä taas harmitti, vaikka eipä tuo poni ole ns. huono huonoinakaan päivinä, ero on vain melkoinen kun se on yleisesti niin tasaisen hyvä. Onneksi tänään oli eri fiilikset! Tänään nimittäin treenit sujui loistavilla fiiliksillä vaikka alussa kuski saikin olla tarkkana, ettei rento alkuravailu muutu kauheaksi kaahottamiseksi.

Minorista on oikeasti kuoriutunut ihanan herkkä hevonen kun sitä on oppinut ymmärtämään. Nyt vain on myös itse tajunnut, että se on omalla tavallaan todella haastava ratsastaa, jos tavoitteena on saada poni liikkumaan rennosti ja oikein päin. Tänään löydettiin kuin löydettiinkin tuo eilen kadoksissa ollut rentous ja työskentely oli taas ihanaa, helppoa, mukavaa ja rentouttavaa ratsastajallekkin!

Keskityttiinkin tänään pitkälti rentouteen, joten jätettiin myös harjoitusravi vähemmälle - Minor, kuten varmasti moni muukin hevonen, käyttää rohkeammin selkäänsä kevyessä ravissa, vaikka itselle se harjoitusravi on ollut aina helpompaa. Niinpä pyöriteltiin tänään isoja voltteja kevyessä ravissa ja tehtiin käyntisiirtymisiä pitkillä sivuilla. Pitkät sivut siis mentiin harjoitusravia, rentous säilyi kuin säilyikin myös läpi siirtymisien.

Laukassa sain tänään pienen "ahaa" elämyksen ja tajusin, että Minor täytyisi laukassakin saada oikeasti ensin rennoksi (etenkin niskastaan!) ennen kuin laukkaa varsinaisesti rupeaa työstämään. Niinpä jumppailin ponia ihan reilusti taivutellen ja jopas jotain aika pian poni oli yllättävänkin rennon oloinen! Kokonaisuudessaan siis todella onnistuneet treenit vaikka lähinnä jumppailuun keskittyynkin :)

Sain myös tänään itseäni vihdoin niskasta kiinni ja varasin Minorille hierojan sunnuntaille. Jes! Nyt jännätään minkälaista palautetta tulee ja löytyykö jumeja, toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Lisäksi pitäisi huomenissa varailla marraskuun alkuun rokotus sekä raspaus, kyllä nyt tuntuu taas olevan kerralla paljon puuhasteltavaa! Mutta kun saa nämä asiat pois päiväjärjestyksestä niin tiedän, että olo on kyllä taas tyytyväinen ja rauhallinen ainakin hetken :D

2 kommenttia:

  1. Anonyymi22/10/14

    Kun te järjestätte luokkana aina näitä keskiviikkokisoja, niin mihin käytätte sieltä saamanne rahat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisoista kerätyt rahat laitetaan luokan tilille ja tililtä käytetään rahaa esimerkiksi luokkaretkiin eli ihan samaan käyttötarkoitukseen kuin muissakin kouluissa :) Toki luokkaretki voi olla ennemmin joku hevosaiheinen (raveissa, klinikalla tms. käynti), mutta perjaatteessa voitaisiin varmasti lähteä vaikka särkänniemeen jos haluttaisiin.

      Poista