2014/10/13

Maanantain treenailuja - kerrankin hyvillä fiiliksillä

Jee, sain tänäänkin kuvia ratsastuksesta, joten tulinpa kertomaan tämän päivän treeneistä. Työssäoppimisen aikana tuntui aina maanantait jotenkin ylivoimaisilta ja tuo fiilis tarttui hyvin usein myös poniin ja siksi treenailut olivat vähän niin ja näin aina maanantaisin. Onneksi maanantain pahasta karmasta ollaan päästy yli ja tänäänkin treenailtiin hyvillä mielin!

Minor venyttelee ja kuski könöttelee

Eilen oli tosiaan vuorossa ponin äärimmäisen huolellinen puunaus, mutta kuten oikealta otetuista kuvista näkee niin tuo tukka... ARGH! Ihan ok se on paikallaan seistessä, mutta liikekuvissa näkee, että täytyisi ottaa ohennuskampa käteen ja ryhtyä töihin. No ehkä me ei kuolla ja tyydytään siihen, että harja on ihan kiva sentään vasemmalta puolelta ;)

Tänään oli vuorossa aika perusratsastus, ei siis erityisen rankka, mutta kuitenkin niin, että hommia tehtiin. Alkuverkassa Minor oli todella rennon oloinen ja liikkui yllättävän rennosti myös vähän pidemmällä ohjalla. Silloin kun Minor mulle tuli, se ei oikein ymmärtänyt, että välillä voisi liikkua pidemmälläkin kaulalla ja eteen-alas tuntui välillä kaikelta muulta kuin hevosta rentouttavalta. Niinpä nyt on ihana huomata kuinka Minor liikkuu jo alusta alkaen rennosti pidemmällä kaulalla. Alkuverkasta siis jäi hirmu hyvät fiilikset, vaikka itse olen näköjään ottanut tavaksi könöttää sekä alku että loppuverkassa (kevytravi!!! on näköjään mun uusi kynnyskivi).

Kehut pitää kuunnella tarkasti!

Verryttelyjen jälkeen treenailtiin käynnissä etuosakäännöksiä. Ajan kanssa olen tajunnut, kuinka herkkä ja helposti jännittyvä Minor on. Ratsastajan täytyy olla selkeä ja johdonmukainen tai muuten alla on kovasuinen ja jännittynyt hevonen. Jännittymisen huomaa etenkin mm. väistöissä ja etu- sekä takaosakäännöksissä, oikeastaan kaikessa missä pitäisi vähän jotain tehdä. Ennen olen vain ajatellut, että 'se nyt vaan on kovasuinen', mutta todellisuudessa poni on todella kevyt ja pehmeä suustaan, kunhan pysyy rentona. Onneksi olen tämän tajunnut vaikka kyllähän siihen meni aikaakin!

Tämän ahaa elämyksen myötä myös mm. etuosakäännökset ovat alkaneet sujua huomattavasti paremmin. Poni ei pudota selkää alas ja mulkoile ratsastajaa yläkautta - okei, todella liiotellusti sanottu, mutta fiilis selkään on nykyään niin paljon parempi, että entistä muistellessa ero tuntuu noinkin radikaalilta. Käännökset sujuivatkin tänään siis oikein kivasti.


Ravissa ei tehty mitään sen kummempia, lähinnä ympyröitä ja kahdeksikkoa. Vasemmalle jumppailtiin lopuksi vähän enemmän, kun eilisen vapaan (tai käytiin me kävelemässä maastossa) jälkeen tuntui taas olevan vähän jäykempi. Syksyn aikana pitäisi kyllä keretä vielä hierojakin tilaamaan, josko auttaisi tuohon jäykkyyteen. Laukassa aika samoilla linjoilla, lähinnä muutamia ympyröitä.


Vasen laukka alkaa olemaan jo melkoisen rentoa, vaikka paljon on senkin kanssa tekemistä. Oikea selkeästi vielä voimattomampaa, mutta eiköhän se tästä jos nyt treenailtaisiin syksy mahdollisimman aktiivisesti. Loppuraveissa poni oli taas oikein mukava ja kuski könötti kuin perunasäkki, voisi ehkä kuitenkin jaksaa myös ne loppuravit ratsastaa :D Lopuksi käytiin vielä käppäilemässä maastossa ja nautiskelemassa jo syksyn viilentäneen ilman raikkaudesta. Hyrr kamalaa kun talvikin kohta jo kolkuttelee ovelle! Pian saa taas miettiä missä varusteissa tarkenee ratsastaa ja klippaaninenkin on taas ajankohtainen kysymys mietittäväksi, vaikka luulenpa että poika saa tänäkin vuonna pitää karvansa.

Kuski on löytänyt jotain mielenkiintoista maasta? Ainakin katseen perusteella

Lopuksi haluaisin kysyä teiltä lukiat; Onko teidän hevosilla jo kunnon talvikarva? Vai kasvatellaanko vasta?
Minor on vasta tänä viikonloppuna aloittanut kasvatusprojektin, jonka huomaa toistaiseksi ainoastaan mahan alle ilmestyneistä pehmeistä nallekarhukarvoista. Täällä eletellään toivoa, ettei kauheaa nallekarvaa tulisi - on se nyt niin nätissä karvassa vaikka itse sanonkin! :)

2 kommenttia:

  1. Iitalle ei tule talvisin oikeastaan minkäänlaista talvikarvaa.. Ihmeen aikaisin se kuitenkin nyt kasvatti jo tuollaisen vähän pidemmän karvan :) Raukka kun palelee jo kesäisin sateisella kelillä, niin en odota innolla pakkasia.. :/

    Kiva muuten nähdä ratsastuskuvia nyt enemmän, Minor on kyllä upea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Itsekkään en kovin innolla pakkasia odota, sillä Minorin selkä menee todella herkästi jumiin jos ei loimitus ole riittävä ja välillä tuntuu hölmöltä loimittaa vuonohevosta - mutta onneksi nyt tietää paremmin kun yksi talvi jo takana :)

      Poista