2011/05/08

Synttärisankarin juhlat

Huhhuh, kyllä onkin venynyt aikaa etten ole kirjoitellut tänne mitään. Toisaalta kameran putki seikkailee yhä ympäri maailmaa ja kuvia ei ole tiedossa :( Muuten on kyllä sujunut elämä täällä päin ihan leppoisasti. Fridalla oli synttäritkin perjantaina, nyt se on jo 6-vuotias tyttönen (:

Lisäksi ollaan aloitettu "laukkatyöskentely" myös selästäkäsin! Frida on ollut ihan superkiva, vaikka on se välillä ollut pehmeämpikin ja helpompi. Ollaan tehty perustyöskentelyn lisäksi tosiaan muutamia laukkapätkiä nyt kahtena kertana molempiin suuntiin ja olen oikeastaan hirmu tyytyväinen niihin (: On toki turha vaatia työskentelyä, saatikka muotoa laukassa, mutta olen jo tästä hirmu iloinen ja ponikin näyttää tykkäävän. Pikku hiljaa aloitetaan ottamaan tosiaan laukkaakin treeneihin ja katsotaan miten se alkaa sujua; ensin otetaan vain kerran tai kaski viikossa selästä laukkaa ja muuten jatketaan suurinpiirtein samaa linjaa (:

Ainoa miinus mitä pitää tuumata tähän väliin on se, ettemme ole päässeet valmennukseen kolmeen viikkoon. Äh, ja sen kyllä huomaa! Toivottavasti pian päästäisiin, sillä nyt olisi tärkeä saada neuvoja laukan suhteen ja muutenkin olisi ihan omassa istunnassakin taas hiottavaa. No, eiköhän tämä tästä!

Eilen tosiaan piti olla valmennus, mutta valkku joutui perumaan vatsataudin vuoksi. Niinpä treenattiin jälleen itsenäisesti. Käynnissä ensin loivalla kiemuralla taivutteluja, Frida toimi yllättävän hyvin ja taipui todella kivasti - usein kun puskee lavalla pohjetta vastaan. Ravissa tehtiin myös ihan perustyöskentelyä - ympyröitä ja tahdin säilyttämistä. Sekin alkaa olemaan jo todella kivassa vaiheessa, vaikkakin muoto on toki alhainen. Tehtiin myös ympyrällä harjoitusravista käyntiin siirtymisharjoitusta niin, että aina alamäessä siirryttiin käyntiin (Fridalla kun on tapana kiihdyttää alamäkeen, jolloin se ei enää ole pehmeä). Ensimmäisillä kerroilla poni pisti hanttiin, mutta tajusi pian että alamäkeen pitää myös kuunnella apuja ja toimi oikein kivasti (: Ravi alkaa sujua myös nyt silloin kun istun alhaalla ja itse asiassa itse tykkään työstää ravia ennemmin harjoitusistunnassa, kun pääsee paljon lähemmäksi heposta. Niin no, ravi tosiaan sujui ihan kivasti työstämisen jälkeen (:

Ravin jälkeen, toki aina näissä väleissä taukoillaan, otettiin laukkaa. Frida nosti parit ensimmäiset kerrat oikein nätisti, kunnes kunto alkaa tulla vastaan (tai ponia ei enää huvita). Saatiin kuitenkin myös loppuun muutamat hienot nostot ja tyytyväisin mielin otettiin eteen alas ravia ennen loppukäyntejä. Laukkaa otetaan tosiaan perjaatteella; nosto, vajaa puolikenttää laukkaa ja käyntiin jne. Eli treenaillaan nostoja ja toivotaan, että ne tulevan treenaamalla hieman helpommiksi (: Itse minua ärsyttää, kun en laukassa osaa olla niin rauhassa ja selkeä kun esimerkiksi ravissa. Ja sitä paitsi minua häiritsee kauheasti laukka-apuni, koska Frida varmasti lähtisi pienemmälläkin avulla. No, luulenpa että me tästä yhdessä kehitytään - ihan kuten ravin ja käynninkin kanssa. Videota Fridan laukoista voisin laittaa illemmalla. Nyt kuitenkin näistä tunnelmista moikkeliskoikkelis ja hyvää alkukesän jatkoja ! (: (ps. koitan päivitellä blogia hieman useammin)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti