2011/07/23

Mä pystyn kaiken voitoksi vääntää (;

Tänään oli taas niitä päiviä, jolloin muistin kuinka ihana tamma Frida oikeasti on (: Ja kuinka elo on oikeasti kuin kilo kirsikoita, kuten blogin nimeä kuvastavassa laulussa lauletaan! Onneksi näitäkin päiviä sattuu matkan varrelle (;



Itse olin jo Fridaa laittaessani todella ärsyyntyvällä tuulella. Rasittava kuumuus, kärpäset ja se ettei Frida suostunut seisomaan sekuntiakaan paikallaan ärsytti niiiiiiin paljon! Hieman pelottikin mitäköhän ratsastuksesta tulee, päätin kuitenkin yrittää.

Taluttelin aluksi ponia pari kiekkaa kentän ympäri, kuten olen tottunut tekemään. Vähään aikaan en ole siis juoksuttanut Fridaa ennen ratsastusta, ainoastaan taluttanut pari kiekkaa ja sitten jatkanut kävelyä selästäkäsin - tämäkin systeemi on toiminut ihan kivasti (: Itsekkin siinä kävellessä pystyin rauhoittumaan ja keskittymään, ei enää ärsyttänyt niin paljon.

Aloitettiin työskentely ratsastaen kun oltiin vielä hetki kävelty pitkin ohjin. Frida oli heti alkujaan aika kivan tuntuinen, tosin omaan jalkaani sattui. En tiedä mikä sitä vaivaa, mutta päätin parin kiekan jälkeen tulla alas ja pidentää jalustimia, jotta pystyisin keskittymään muuhunkin. Kun olin päässyt takaisin selkään jatkettiin käyntityöskentelyä noin 10 minuuttia.

Tehtiin yksinkertaisia taivutteluja ympyröillä ja pysähdyksiä, sekä pyrittiin säilyttämään työskentelymuoto. Frida oli ehkä jo hieman tässä vaiheessa raskas edestä ja olisi herkästi vaipunut liian matalaan muotoon, mutta uskon että johtui kamalasta kuumuudesta (eihän siinä kukaan jaksanut työskennellä!). Muuten sujui oikein kivasti ja Frida oli hieno (;

Käynnistä siirryttiin ravaamaan muutama kiekka kumpaankin suuntaan kevyttä ravia, ilman mitään isompia tavoitteita. Kunhan vain Frida liikkuisi rennosti eteen pyöreästi. Ja niinhän se tekikin (: Ei otettu edes ympyröitä, hölkättiin vaan molempiin suuntiin pari rentoa kierrosta. Olen oikein tyytyväinen alkuhölkkäilyihin, sillä Frida oli letkeän ja rennon tuntuinen, olematta kuitenkaan laiska!



Ravin jälkeen hieman huilittiin, sillä keli on hirmu raskas yhtään pidempään työskentelyyn, varsinkin kun Fridan kunto ei ole mitenkään huippu! Päästiin kuitenkin jatkamaan aika pian työskentelyä, tällä kertaa puomeilla (;

Tultiin aluksi yhtä puomia kevyessä ravissa, joka oli sijoitettu hieman toisen pitkän sivun sisäpuolelle. Kulmassa istuin aina harjoitusraviin ja ratsastin sitä toisen pitkän sivun, jonka lopussa jatkoin keventämistä. Frida oli tosi kiva, se jotenkin aina tykkää puomeista ja jaksaa silloin jopa kuunnella (: Kun oltiin tultu yhtä puomia molempiin suuntiin ravissa siirryttiin käyntiin ja odoteltiin, että äippä toi meille toisen puomin.

Jatkettiin tehtävää kahdella puomilla. Tämäkin sujui oikein kivasti! (: Frida oli kuulolla, tarpeeksi reipas ja keskittynyt. Olen oikein tyytyväinen pieneen tammuskaani (: Kun oltiin tultu kahta puomia jonkin aikaa molempiin suuntiin siirryttiin käyntiin huilimaan.



Huilien jälkeen siirryttiin vielä hetkeksi harjoitusraviin, jossa työstettiin hetki perus ympyrätaivutteluja ja muotoa. Frida alkoi olla jo sen verran väsynyt (vaikka oltiinkin välillä huilittu), että se ei oikein jaksanut kantaa itseään ja sitä saikin välillä muistuttaa 'hei, kannappas se pää itse'. Mutta muuten meni oikein kivasti (: Silloin kun olin itse ryhdikkäästi Fridakin jaksoi ryhdistäytyä ja muutenkin kokonaisuudessaan oli oikein kivasti avuilla.

Ei tehty harjoitusravia sen pidempään, vaan siirryttiin aika pian käyntiin. Käynnissä lähdettiin kiertämään vielä loppukäynneiksi kenttä. Frida kulki matkan oikein hienosti, tosin hirmu hitaasti :D Mutta mielummin näin! Kentän kiertämisen lisäksi käytiin kävelemässä pikku matka tietä pitkin kohti isoa kenttää, sekin sujui oikein kivasti (; Lopuksi palattiin vielä hetkeksi kentälle, ennen kuin Frida pääsi suihkuun.



Olen kyllä hirmu tyytyväinen Fridaan (: Saa nähdä mitä huomiselle keksitään, kohta saa poni kuitenkin huilia taas hetken kun lähden isäni luokse Vihtiin. Minua ei kuitenkaan enää huoleta, vaikka se saisikin pari päivää vapaata - näin lomalla Frida ainakin tuntuu toimivan oikein kivasti kun saa aina välillä huilia (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti