2011/10/08

Elämä ei ole ruusuilla tanssimista


Fridan kanssa mikään ei tunnu sujuvan. Sen asenne työskentelyyn on muuttunut ihan huimasti parin päivän aikana, mutta toivottavasti muuttuisi yhtä nopeasti takaisin! Muistan puhuneeni noin viikko sitten, kuinka se on kevyt edestä ja kokonaisuudessaan todella elastinen.

Vaan ei ole enää... Frida on ollut nyt rehellisesti sanottuna hirveä ratsastaa. Vaikka sinäänsä mitään pinnalle näkyvää vikaa ei ole ollut, voin sanoa ettei ratsastus ole ollut yhtään mukavaa - pikemminkin todella raskasta.


ongelmakohta; jäykkä tikitysaskelia menevä poni

Eilen oli kauhea tuuli ja kaiken kukkuraksi alkoi satamaankin, ajattelinkin että poni on varmaan hirmu säpäkkänä ja siksi menin pikku kentällä. Mutta sepä olikin ihan hirmu laiska ja tahmea! Ei liikkunut sitten mihinkään (tai no liikkui, mutta todella kankeasti eikä vastannut millään pohkeisiin).

yhteisymmärrys mihin katosit?

Tämäkään päivä ei tuonut muutosta, vaikkakin tänään ongelmana ei ollut laiskuus + kankeus. Tämän päivän juttu oli jännittyneisyys + jäykkyys. Oltiin isolla kentällä ja heti aluksi poni oli ihan hirveän levoton! Pysyi kuitenkin käsissä, mutta oikein tunsin kun se keräsi "räjähtämisenergiaa". Tikitti vain lyhyitä jännittyineitä askelia.




Käynti ja ravi oli ihan kauheita ratsastaa! Frida oli todella herkkä pohkeelle ja suusta luja kuin kivimuuri. Sain kuitenkin molemmat askellajit toimimaan ok ja laukassa sainkin sitten yllättyä kunnolla! Poni oli ihan hirmu kiva molempiin suuntiin, rento ja kuulolla. Laukassakin takapää tuntui olevan hieman jäykkä, mutta huomattavasti parempi kuin muuten.




Laukan jälkeen sujui ravikin huomattavasti paremmin! Taivuteltiin vielä hetki harjoitusravissa ympyrällä, ennen loppuraveja. Frida oli hieno, mutta ei meinannut millään taipua. Ihan kivojakin pätkiä siis saatiin, mutta ei mikään hyvä fiilis jäänyt.

Päätinkin siis näiden päivien perusteella varata Fridalle hierojan, mielestäni sen käytös kertoo aika selkeästi jumissa olevista lihaksista ja toivonkin, että ongelma ratkeaa hieronnan avulla. Toivottavasti kaikki alkaa nyt sujua taas eikä alamäki jatku :(



3 kommenttia:

  1. Lohduttaudu sillä että ei se näissä kuvissa yhtään niin pahalta näytä! :--)
    Meillä hieronta tuntuu auttaneen paljonkin, suosittelen.

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Itse menen vielä aika alkeita, mutta ajattelin silti kertoa mitä itselle tuli mieleen. Toivottavasti hieronta auttaisi tuohon jäykkyyteen. Auttaisiko myös hetkeksi unohtaa kenttäkiemurtelut ja mennä vaikka viikon verran sellaisia lepposia maastokävelyitä ja siellä vaikka sitten laukata jos on sitä räjähdysenergiaa. Sellaista vain tuli mieleen. :)

    Mukavaa ja aurinkoista syksyä!

    VastaaPoista
  3. worryrock, joo olin itekkin aika yllättyny miltä se kuvissa näytti :DD Kiitti, joo hierojaa tosiaan pitäs tilata - ei se ainakaan pahaa tee!

    AnnemariKo, muuten hyvä idea, mutta ei onnistu meillä! Itse pääsen tallille vasta siihen aikaan että jo hämärtää + samalla on kauhea ruuhka (ihmiset palaavat kotiin jne), joten maastoilu ei ole ollenkaan nautinnollista kun poni on ihan paniikissa! Eli jäisi siihen että liikuttaisin Fridan 2x/viikko, joka taas tekisi huonoa jäykkyydelle.

    Jäykkyys kun aina häviää loppua kohden -> lähtee liikuttamalla. Tarkoitus on kuitenkin ottaa hieman kevyemmin, jotain 30minsan eteen alas reenejä jne.

    VastaaPoista