2011/10/15

Jos hevoset osaisivat puhua

Mitäköhän ne mahtaisivat kertoa?
Tänään oli taas äärimmäisen kamala päivä, juuri kun pääsin luulemaan että kiukuttelu on ohi. Mentiin ponin kanssa kahdestaan isolle, tarkoituksena treenata koulua, mutta eipä siitä mitään tullut.

Frida kyttäsi _ihan_ kaikkea! Se ei varmasti koskaan ole kytännyt niin paljon. Tuntui kuin se ei edes huomaisi minua, mikään ei auttanut. Frida vaan pomppi paikoillaan, ei suostunut liikkumaan eteen vaan pikemminkin sivuttain ja peppu lensi. Kokonaisuudessaan ei saatu varmaan yhtään hyvää pätkää!

Liikkui kyllä hetkittäin muodossa, mutta mielestäni tämä ei ole hyvin menemisen mittari. Ainakaan silloin kun poni on äärimmäisen jännittynyt, eikä työskentelystä tule mitään. Lopulta päätin lopettaa - ei ollut mitään järkeä jatkaa työskentelyä, sillä vaikka välillä tulin maahan rauhoittelemaan ponia, niin sama meno jatkui.

Päästin ponin irti ja sepäs lähtikin kaahottamaan pitkin kenttää. Hetken kuluttua se kuitenkin tasoittui ja ryhtyi laukkaamaan isoa ympyrää ympärilläni. Frida kuunteli kehonkieltäni. Hetken kuluttua käännyin ympäri ja odotin - poni hölkötteli rauhallisena selkäni taakse omasta tahdostaan.

Olin yllättynyt iloisesti. Se ei yritä heittää minua alas kiukutellakseen, vaan jokin on hätänä. Kipua se tuskin on, sillä työskentely sujuu loistavasti pienellä kentällä (sekä ilman satulaa että satulan kanssa). Aloinkin epäillä, että Fridaa vain jännittää, sillä iso kenttä on niin erinäköinen lehtien putoamisen ansiosta. Nyt täytyy siis yrittää totuttaa tamma uudelleen isoon kenttää ja työskennellä pikku kentällä. Toivottavasti onnistuu! Jos ei auta niin pitää alkaa miettiä muita vaihtoehtoja (hieroja joka tapauksessa tilataan).

Suuntaa antava viikko-ohjelmamme onkin tällä hetkellä;
2 vapaata (kuten ennenkin)
1 puomeja / esteitä pikku kentällä
1 maasto / ilman satulaa pikku kentällä
1 koulutyöskentelyä pikku kentällä
2 juoksutusta / muuta juttuja maastakäsin isolla kentällä
kun poni alkaa taas rauhoittua isolla kentällä jatketaan työskentelyä sielläkin selästäkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti