2011/10/12

Sateet senkun jatkuvat


Saisi tämä syksy jo riittää!
Vaikka itse tykkäänkin syksystä kun kaikki puut ovat niin kauniita, niin kyllä pää alkaa olla jo täynnä tätä kylmää märkyyttä. No onneksi kaikki asiat eivät ole niin huonosti miten voisi olla.

Frida on nimittäin liikkunut nyt kaksi päivää ihan kivasti (: Eilen ollut valmennus sujui mielestäni ihan ok, valkun mielestä poni liikkui tosi kivasti eikä epäsymmetriaakaan ollut. Tehtiin pikkukentällä etu- ja takaosakäännöksi ekaa kertaa ja siihen lisäksi puomeja. Frida ei yhtään kiukutellut, vaan teki tehtävät hienosti (: Itse vain olisin kaivannut _hieman_ lisää energisyyttä ja poni tuppasikin olemaan vähän turhan paljon pohkeen takana. Valmennus kuitenkin antoi minulle voimaa jatkaa Fridan kanssa, tajusin ettei tämä olekkaan ihan mahdotonta ja ehkä yhteistyössä oli vain pieni mutka.


Tänään menin ihan rennolla mielellä ilman satulaa ja Frida oli ihan mukavalla päällä (: Tehtiin ihan perus loivaa kiemuraa käynnissä ja ravissa hetki ympyrällä taivuttelua molempiin suuntiin. Alkoi satamaankin sen verran ikävästi kesken ratsastuksen, että tehtiin vaan ihan lyhyt reeni (30min sis. loppu- ja alkukäynnit).

Kun oltiin hieman huilittu otettiin myös laukkaa. Ensinnäkään Frida ei aluksi millään olisi nostanut laukkoja ja sitten kun se ne nosti, olisi ollut paljon kivempi vain nojata sisään ja kaahotella ympäriinsä. Mietin jo hetken aikaa, että tässäkö se hienosti sujuminen taas oli. Mutta kyllä se siitä alkoi sujua ihan kivasti, kun vain tarpeeksi napakasti ponia pyysin (:


Saatiin molempiin suuntiin hyviä pätkiä laukkaa ja ravailtiinkin loppuravit tyytyväisillä mielillä. Lopuksi käveltiin oikein kunnon loppukäynnit, jolloin tajusin kuinka paljon Fridaan luotankaan.

Enää minua ei jännitä sen säpsähtelyt ja luotan pysyväni sen selässä - ei se kiusallaan minua pois yritä heittää. Nykyään ei ole mikään ongelma laukata edes ilman satulaa, saatikka istuskella ponin selässä pitkin ohjin tallin pihalla - tätä kukaan ei varmaan tajua, mutta ennen ei olisi tullut kuuloonkaan. Kertaakaan ei tuntunut siltä, että putoaisin vaikka kuinka kurvailtiin :D Oli aikas makea tunne! Kyllä nyt viettää vapaata hyvällä mielellä.


3 kommenttia:

  1. Anonyymi12/10/11

    tosi hyvännäköistä menoa teillä! älyttömän hyvin kulkeee!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että Frida on taas hyvä ja kulkee nätisti :) Meno näytää kuvista päätellenkin hyvältä. Pidätkö enemmän ilman satulaa, vai sen kanssa ratsastamisesta?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi kiitos hirveästi! (:
    Rosa kiiiitos (; en oikein tiiä. Ennen en tykännyt mennä yhtään ilman satulaa, mutta nykyään se on aika muikeaa puuhaa (;

    VastaaPoista