2011/10/03

Ja peppu lentää!


Tänään meidän piti mennä maastoilemaan, mutta eipä siitä sitten tullut oikein mitään. Meillä oli kokeilussa 3-pala olympiat kaksilla ohjilla (ja TUKIREMMILLÄ) maastokäyttöön, kun poni on siellä aina tavallista säpäkämpi ja turvallisuussyistä haluan sen saada tasan joka tilanteessa kiinni.

Poni ei kuitenkaan tästä ideasta tykännyt, vaikka lopuksi toimi kivasti. Aluksi käyntiin kääntymässä kentällä ja siinä oli ihan ok, mutta kun päästiin maaston alkoi kauhea pöhinä (tosin mentiin ihan yksin ja silloin on aina tavallista pörhäkkäämpi). Paikallaan piti stepata ja kaikki oli mahdottoman pelottavaa, minua ei kuitenkaan jännittänyt - tiesin ettei poni karkaa lapasesta. Lisäksi ympärillä oli kauhea hässäkkä; oli traktoria, pakettiautoa, pyöräilijää ja toisia heppoja...

Käytiin ihan pikku matka, kunnes käännyttiin takaisin - ei ollut mitään järkeä lähteä kiertää 30minsan lenkkiä kun kaikki oli niin pelottavaa. Kotimatka sujuikin sitten huomattavasti rennommin.


Mentiin vielä pikku kentälle purkamaan energiaa, jotta ei jäisi huono fiilis vaikka loppumatka sujuikin hyvin. Ralliteltiin molempiin suuntiin laukkaa oikein kunnolla kevyessä istunnassa. Ai että teki hyvää! Sai poni purkaa energiansa ja mullakin pää vähän tyhjeni turhista jutuista (:

Kun poni oli omasta mielestä laukannut tarpeeksi ja pyysin sitä hieman tekemään töitäkin alkoi peppu lentämään protestiksi. Vaadin kuitenkin sinnikkäästi nätisti laukkaamista ja pian poni tajusi ettei nyt auta. Toimi hirmu kivasti sekä laukassa että ravissa.

Loppuun käveltiin oikein kunnon loppukäynnit selästäkäsin. Ihme kyllä Frida ei edes hionnut kuin satulavyön kohdalta :o Nyt ei kuitenkaan pitäisi olla pöllöenergiaa huomenna valkassa! Ai niin hepat madotettiin tänään (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti