2010/10/30

[33] Satulasäätöä

Frida on alkanut käyttäytyä hoitaessa loistavasti! (: Se ei enää kuovi läheskään yhtä paljon ja on muutenkin unelma. Ratsastaessakin ponin asenne on muuttunut parin viikon sisällä huimasti ja parempaan suuntaan. En kyllä tiedä mistä tämä johtuu, mutta lieneekö sillä väliä?


Eilen juoksutin ennen ratsastusta Fridaa kevyesti, eipä sanonut mitään vaikka oli toissa päivänä vapaa! Sen jälkeen uskalsin jopa kivuta tamman selkään, kun kuunteli jo maastakäsin niin hyvin. Kumma kyllä, Frida ei pelleillyt ollenkaan ja tuntui todella rennolta. Tehtiin vähän pohkeenväistöjä ja käyntijuttuja, ei muuta. Pohkeenväistöt on vieläkin hieman hakusessa, niitä pitäisikin alkaa työstämään kunnolla. Ihmettelin kuitenkin sitä, ettei Frida heittänyt minua alas tai muuten vain säpsähtänyt jotakin, sitähän on ratsastettu viimeksi sunnuntaina. No perjantai kuitenkin sujui hyvin (: Illalla äippä toi vielä uuden satulan sovitettavaksi tallille, mutta jätettiin kokeileminen tälle päivälle.

Frida oli tänään jälleen unelma hoitaessa, antoi mun rauhassa testailla satulaa ensin maastakäsin yms. Lopulta päästiin kentälle ja aloitettiin juoksutus. Heti alkuun huomasi, ettei Fridaa innostanut liikkua eteen. Sen käynti oli tahmeaa ja lyhyttä, ravi nostettiin todella vastentahtoisesti! En kauaa edes viitsinyt juoksuttaa. Muuten tamma kyllä kuunteli hyvin, siirtyi raviin pyynnöstä ja käyntiin myös. Juoksutuksen jälkeen kokeilin kivuta Fridan selkään, satula vajosi todella syvälle! Sen etukaaren alle ei mahtunut edes paria sormea :s Niinpä kävelin vajaan kierroksen ja laskeuduin pois tamman selästä. Satula oli siis aivan liian leveä tammalle. Hassua, miten normaalin levyinen satula voi olla vuonohevospallolle leveä? Sitä saanee miettiä, mutta eiköhän me jossain vaiheessa kuitenkin löydetä sopiva yleispenkkikin tammalle. Kun olin sitten satulan saanut riisuttua pois kipusin vielä hetkeksi tamman selkään ja vääntelin hieman koulujuttuja. Frida liikkui heti rennommin ja vapaammin (: Huomasin kuitenkin videolta, että noita väistöjä pitäisi oikeasti hioa! No eiköhän kohta päästä taas treenailemaan kunnolla, niin keskitytään niihinkin sitten. Muuten meni siis hyvin ja ratsastuksen jälkeen lähdin rämpimään vielä hetkeksi metsään. Tamma oli ihan innoissaan ja minulla oli tekemistä pysytellä sen perässä :D

2 kommenttia:

  1. Anonyymi30/10/10

    Löysin sun blogin vasta nyt ja tykkään ihan hirveesti! :) Luin eilen kaikki postaukset läpi ja aion jatkossakin seurata.

    VastaaPoista
  2. Kiitos (:
    kommentteja on aina tooosi mukava saada, niiden voimilla tätä jaksaakin aina välillä kirjoitella :D

    VastaaPoista