2010/10/22

[28] Kirpeä pakkasilma ja neiti taidokas

Tänään oli jännittävä päivä, Fridan omistaja tuli moikkaamaan! Tamma ei tietenkään osannut jännittää sitä, mutta minun vatsani pohjalla perhoset kyllä leijailivat. Huhhuh, no onneksi kaikki alkoi ihan hyvin ja oma jännityskin taisi siinä samassa laskea. Annoin Sannan (omistaja) ensin hieman rupatella Fridan kanssa tarhassa, kun itse kävin keräilemässä esteet pois kentältä. Kerrankin meillä oli koko kenttä ilman esteitä käytössämme (: Tämän jälkeen taluttelin ponin tuttuun tapaan pesariin, koitin tehdä kaiken mahdollisimman tutulla tavalla. Ihmeekseni Sanna ei halunnut harjailla, vaan katseli vierestä kun laitoin ponin valmiiksi ja taluttelin sen kentälle.


Kentälle päästyämme talutin pari kiekkaa ja kipusin sitten selkään. Tässä vaiheessa tuumasin, että olikohan tämä nyt ihan järkevä idea. Poni oli ollut toissapäivänä vapaalla ja eilen oli ollut pelkkä irtohypytys, ties miten se riehuisikaan tänään :'D Onnekseni Frida kuitenkin osoitti huoleni turhiksi ja toimi loistavasti. Käynnissä oli vähän tahmea ja väisti pohjetta laiskasti, mutta muuten se kuunteli ihan hyvin. Aloitin hetken kuluttua myös ravityöskentelyn, Frida polki hyvin takaa ja jo hetkessä se alkoi myödätä edestä (: Ei ole varmaan koskaan kulkenut niin hienosti! Toki vasen kierros on vielä hieman vaikea, mutta sekin alkoi tänään sujua paremmin. Ravin jälkeen Sanna toi minulle raipan, hän halusi vielä nähdä ponin laukkaavan. Hui! :o En ollut varautunut siihen, että omistaja tulisi näin lyhyellä varo-ajalla moikkaamaan ponia, enkä täten ollut treenaillut yhtään laukkaa! Kumma kyllä molemmat laukat nousivat upeasti, kaahottamatta, rauhallisesta ravista (: Frida kyllä laukkasi edelleen korvat luimussa ja pää taivaissa, mutta nostoihin olin tyytyväinen. Ihmeekseni omistaja ei halunnut ponilla ratsastaa ja heidän lähdettyä jäin vielä hetkeksi tuuppailemaan ponin kanssa.

Tehtiin siis tuollainen ihan kevyt kä-ra-la treeni. En viitsinyt edes hikeen ratsastaa, kun toimi niin loistavasti (: Omistajan lähdön jälkeen otin vielä muutamat laukannostot ja loppuravit. Oon tosi tyytyväinen ponin liikkumiseen, ehkä silläkin oli nyt kiinnostusta kentällä pyörimiseen, kun ollaan tää viikko tehty vähän kaikkea muuta :D Loppuun otettiin ponskista vielä rakennekuva, ihan huvikseen ja teinpä nyt illalla vielä vertailukuvan elokuu - lokakuu.

4 kommenttia:

  1. Oi, Fridalle on tullu kivasti lihasta :-) Hyvää työtä! Ja ihana ulkoasu :D

    VastaaPoista
  2. Hahhah, mää just mietin että nyt ku sais vielä sitä lihasta :D Kyähän se vähän on kuntoo saanu, mutta lihaspuoli on vielä köyhää (no mitä 5-vuotiaalta, jota on ridattu säännöllisesti 2kk voi odottaa? :D). Kiitoskiitos, sulla on kyllä 100x hienompi ulkoasu -> semmonen erilainen ja persoonallinen ♥

    VastaaPoista