2010/10/24

[30] Liitävä makkara

Sumuinen ja synkkä sunnuntaipäivä ei todellakaan houkutellut ratsastamaan. No pakko sitä kuitenkin oli lähteä ja olen kyllä tyytyväinen että jaksoinkin jopa ratsastaa (: Hoitaessa Frida oli tänään ihan mukavasti, vähän on edelleen ilmassa pyörimistä ja levottomuutta. Etenkin kun leikkelin tänään pintelipatjat sopivan kokoisiksi ja tamma joutui siinä odottelemaan. Ainoa mitä tänään teki hoitaessa oli se, että haukkasi mua päästä satulan laiton yhteydessä :D Karjasin aika kivasti, mutta eipä sen jälkeen enää yrittänytkään näykkiä. Oltiin sitten lopulta valmiit ja tepsuteltiin kentälle. Ah, kenttä oli mutanen, kuoppanen, kova ja liukas. Mikä yhdistelmä! Tänään en siis voinut Fridaa ratsastaa haluamallani tavalla eteen ja peppua liikkeen mukaan, mutta koitin kuitenkin rajojen mukaan ratsastaa heppaa kunnolla. Uskallettiin tänään ekaa kertaa kävellä myös alkukäynnit selästäkäin! Frida ei pelleillyt yhtään vaan kuunteli todella hyvin painoapujani, mm. pysähdykset ilman ohjaa sujuivat loistavasti (:

Alkutyöskentelyn jälkeen aloitin käyntiverkan. Tein poikkeavasti paljon puolipidätteitä ja kulmiin ratsastuksia. Frida ei alkuun tahtonut keskittyä, mutta näiden avulla sain tamman jopa kuuntelemaan hyvin. Tänään ei kulkenut niin pyöreässä muodossa käynnissä, mutta eihän se olekkaan tärkeintä! Käyntivääntelyjen jälkeen aloittelin ravia. Frida oli hiukkasen tahmea ja ratsastinkin hetken vain uraa pitkin eteen. Hetkessä tamma alkoi kuitenkin liikkua kivasti ja venyttää alas, vauhtikin lisääntyi sopivasti. Tehtiin paljon ympyröitä ja suunnanvaihtoja, kuitenkin kentän pohjan rajoissa - ei esimerkiksi saatu takaosaa oikein kunnolla alle kertaakaan, kenttä nimittäin luisti alta (Frida tahtoo hokit!!!). No muuten sujui kuitenkin loistavasti, tamma haki juurikin eteen alas oikein reilusti ja heti! Normaalisti saan tehdä ainakin vartin töitä kunnes Frida alkaa hakea alas, mutta tänään se haki heti kun sain vaan ravissa sen liikkumaan eteen. Wau ♥ Meillä onkin nyt tavoitteena saada tamma ensin liikkumaan ravissa alhaalla rentona (mielummin jopa pitkänä) ja sieltä hiljalleen sitten kokoillaan pikku hiljaa korkeampaan muotoon, en tietenkään sahaa Fridaa alas, vaan ratsastan takaosaa alle yms. Omasta mielestä tämä ainakin parempi kuin se, että tamma juoksisi jännittyneenä pää taivaissa. Ravityöskentely sujuikin tänään noiden tavoitteiden mukaan ja en sen kauemmin sitä sitten treenaillut. Loppuun otin vielä laukat molempiin suuntiin, jotka eivät tänään nousseet ihan niin helposti, mutta nousivatpa kumminkin (: Hyvin meni siis tänäänkin!


Ratsastuksen jälkeen huuhtaisin suurimmat kurat ponista pois ja heitin sen vielä pihalle. Lisäksi kävin mittailemassa ponin säkäkorkeutta, Frida on noin 137-142cm korkea. Pikku poni (: Huomasin tänään myös ratsastaessa, että poni on jälleen laihtunut. Satula huojuu vähän, voi olla että vyötä pitäisi laittaa vielä kireämmälle... Toivottavasti ei kuitenkaan jouduta luopumaan tuosta ihanasta penkistä! No näitä huolehditaan myöhemmin. Nyt tähän loppuun vielä erittäin huonolaatuinen (kännykkälaatu<333) video ravityöskentelystä, josta huomaa hyvin että vasen kierros on vielä erittäin vaikea! Joku päivä tarkoitus kuvata paremmalla videokameralla työskentelyä, sitä siis odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti