2010/10/19

[26] Me leikimme ja loikimme!

Juurihan tämä syysloma alkoi ja jo nyt ollaan puolessa välissä? Kamalaa! No, niin se aika vaan tuppaa tuolla tallilla hurahtamaan. Oho, joko siitä on viime päivityksestä viikko? Teidän täytyy tulla tökkimään mua persuksille, että muistan kirjotella tätä blogia :''D No mistäköhän sitä aloittaisi. Viime lauantaina Fridan hoitaja oli taas käynyt hoitelemassa ponia ja sunnuntaina ratsastus ei ottanutkaan sujuakseen :s Poni juoksi suoraa päin estetolppaa, vaikka kuinka käänsin ja käänsin. Muutenkin kulki tosi haluttomasti ja jäykkänä! Argh, meinas taas vaihteeks mennä hermo. Saatto kyllä johtua tosiaan ensinnäkin siitä, että hoitaja oli eilen ollut ja toiseksi siitä, että kenttä oli mutainen. No siitä päivästäkin selvittiin, tosin hieman kenkkuilemalla.

Eilen ponilla oli onneksi parempi päivä (: Aloittelin ratsastuksen tuttuun tapaan ja Frida tosin tuntui vieläkin tahmealta ja jäykältä. Puri inhottavasti kiinni kuolaimeen, eikä olisi halunnut taipua. Lopulta alkoi hellittää ja liikkua nätisti (: Otettiin sitten puomeja mukaan, ne sujuivat ihan hyvin. Uskalsimpa rakentaa miniristikonkin! Frida ravaili ihan rauhassa esteelle ja loikkasi joka kerta erikoisemman hypyn sen yli. No, eiköhän se poni ala esteilläkin kehittyä, kunhan vain päästään vähän useammin hyppäämään (tällä viikolla olisi tarkoitus irtohypyttää, jotta näkis vähän ponin tyyliä). Parin hypyn jälkeen lopetettiinkin eilinen ratsastus ja taluttelin todella väsyneen ponin sisään. Hassua miten se väsyy vieläki ihan pikkuisesta treenistä, voi olla että pitäisi lisätä hieman rehuannosta (:

Tänään oli tarkoitus mennä kentällä ilman satulaa, mutta kävellessäni tallille muutinkin mieleni. Halusin pitkästä aikaa maastoilemaan! Viime viikolla ei keretty kertaakaan ja itse asiassa emme muutenkaan ole käyneet maastossa kuin kerran selästäkäsin (ja sekin talutuksessa). Niinpä uhkarohkeasti kipusin ponin selkään kentällä ja ohjasin sen maastoon. Frida oli todella innoissaan ja kipsutteli reippain askelin, korvat höröllä eteenpäin (: Sekä meno- että tulomatkalla säikähti hieman yhden talon pihassa olevaa isoa koiraa, joka haukkui, mutta ei sen enempää. Uskallettiin ottaa jopa lyhyitä ravipätkiä! Takaspäin Frida löntysteli hitaasti ja jummaili, olis selkeesti halunnut jäädä vielä maastoilemaan (: Kivaa oli, vaikka ei me sen kummemmin missään käyty (kuitenkin pisin lenkki tähän saakka mennyistä).

Maasoilun jälkeen palattiin kentälle ja päätin tehdä vielä lyhyen läpiratsastuksen. Frida oli kuitenkin toista mieltä ja juuri kun pääsin aloittamaan ravin, singahti se toiselle puolelle kenttää laukassa. Tästähän minä en lannistunut, koska tällä kertaa poni ei selvästikkään pelännyt mitään, vaan yritti luistaa töistä. Niinpä jatkoin ratsastusta normaalisti. Frida liikkuikin tosi upeasti ja rennosti! Haki ravissa molemmissa suunnissa muotoa alas ja muutenkin oli tosi pehmeä (: Kerran lähti käsistä ja veteli kunnon pukkilaukat, mutta sain sen verran nopeasti kiinni, ettei mitään ehtinyt tapahtua (jatkettiin tämänkin jälkeen normaalisti). Olin todella tyytyväinen ponin ravityöskentelyyn, mutta päätin piristykseksi ottaa loppuun myös laukat kun kenttä vihdoin oli kuiva. Alkuun oli taas nostamisongelmia, mutta heti kun tajusi niin nosti molempiin suuntiin tosi kivasti. Laukattiin vain ihan lyhyet pätkät. Loppuun vielä rentoa kevyttä ravia ja kävelytykset maastakäsin (: Hyvin meni siis tänään, huomenna on vapaa saa nähdä mitä poni tuumaa :''D Ai niin, poni sai tänään madotuksenkin, hienosti napsi tabletit mun kädestä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti