2010/10/09

[24] Hikijumppaa aamuvarhain

Kirpeä syysaamun tuoksu leijaili ilmassa astellessani talliin. Ilma ei ollut kuitenkaan liian kylmä, vaan juuri sopiva. Frida olikin jo ulkona, kun saavuin tavallista myöhemmin tallille (kahdentoista kieppeillä) ja niinpä kipaisin vain reippaasti hakemaan tamman varustettavaksi. Se seisoi jälleen kiltisti pesarissa, jopa kuopiminen on alkanut hieman vähentyä. Kunhan muistan, etten saa kauheasti komentaa - Frida menee siitä aivan paniikkiin ja tuntuu, että koko päivä menee tällöin pilalle. Tovin kuluttua olin saanut mutapallon harjattua puhtaaksi ja lähdimme ulos. Innokkaasti tamma lähti reippailemaan kohti maastoa, sille on tainnut tulla aika vahva rutiini käydä alkukäynnit maastossa :'D Vauhti oli jälleen melkoisen reipas ja sain harppoa oikein kunnolla, pysyäkseni Fridan perässä. Muita ongelmia ei kuitenkaan ilmennyt, edes kaivunkone ei hätkäyttänyt tamman intoilua. Tänään kävimme kiertelemässä hieman toisessa suunnassa kun yleensä ja palasimme sitten kentälle.

Kentälle päästyäni kiipesin tutussa paikassa selkään ja tamma jaksoikin jo seistä hienosti paikoillaan :) Niinpä aloiteltiin jälleen käyntitaivutteluilla yms. Frida ei ollut tänään ihan niin hyvin kuulolla edestä, mitä yleensä, mutta muuten liikkui oikein kivasti. Väistöt sujuivat hieman tahmeasti, mutta kuitenkin hyvin siihen nähden, mitä ollaan niitä treenattu :D Käynnin jälkeen oli vuorossa ravi, joka alkoi jälleen tahmeasti. Niinpä päätin heti alkuun käydä hakemassa mukaan raipas, jonka jälkeen Frida olikin reipas. Ravi oli tänään tahdikasta, mutta Frida ei kyllä hakenut kertaakaan rennosti alas. Tehtiin jälleen paljon ympyröitä ja suunnanvaihtoja, ihan nätisti tamma menikin :) Ravattiin taas vaihteeksi pariin kertaan puomienkin yli, joka sekin sujuu jo loistavasti. Hetki tiivistä työskentelyä oli Fridalle kuitenkin jo tarpeeksi, se nimittäin oli rätti väsynyt kun annoin sen levätä ravin jälkeen. Ehkäpä lisään tuota racing ponyn määrää, kun ei ole ainakaan vielä kuumennut siitä ja saa kuitenkin vain 2dl päivässä.

Lepäilyn jälkeen aloitin laukannostojen työstämisen. Frida oli tänään tosiaan hieman hankalampi kaiken suhteen, kuin yleensä. Se ei meinannut nostaa laukkaa ja kun se vihdoin nosti, se nosti sen pukittamalla kiitoravista ja lähtemällä sitten kaahottamaan laukassa. No, ehkä laukka alkaa vähitellen sujua, kun pikkuhiljaa treenaamme yhä enemmän nostoja ja rauhallisuutta. Toki laukassa huomaa jo nyt eron, kuinka se ei enää juokse pää ihan niin taivaissa ja tasapainokin alkaa ehkä harjaantua :) En kuitenkaan vielä viitsi tehdä kuin ihan lyhyen laukkatyöskentelyn ja tänäänkin tein sen jälkeen rennot loppuravit. Ravien jälkeen käynnissä vielä väistöt molempiin suuntiin ja sen jälkeen hakemaan viltti. Frida oli tänäänkin (kuten aina kä-ra-la treenin jälkeen) aivan litimärkä hiestä, joten loppukäyntien jälkeen jouduin pyyhkimään suurimmat hiet pois sienellä ja heittämään Fridalle sitten loimet päälle tarhaan. No, pikkuhiljaa senkin kunto kasvaa, vähän aikaa sitten ei pystytty tehdä kuin lyhyitä ravipätkiä ja niissäkin tammalle tuli hiki. No huomenna on tiedossa jälleen jotain hieman kevyempää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti