2010/10/21

[27] Pompi pompi sydän kulta ♥

Eilen ponilla oli tosiaan ollut kokonaan vapaata, en ollut edes käynyt tallilla! Tänään jännitinkin tavallista enemmän ponin käytöstä, mutta onnekseni turhaa. Hoidettaessa Frida tosin pyöri ja muutenkin kuopi tavallista enemmän, mutta muuten se vaikutti normaalilta. Olin ennen tamman hakua rakennellut kentälle irtohypytyslinjan, joka koostui kahdesta matalasta ristikkoesteestä. Tänään oli vuorossa ensimmäinen kunnon irtohypytys! (:

Kun olin laittanut ponille lainasuojat etusiin ja suitset päähän, taluttelin sen kentälle. Kävelimme hetken ja juoksin sen kanssa ravipätkiäkin, ennen kuin aloitimme varsinaisen treenin. Olen kerran ennen tätä päivää koittanut irtohypyttää ponia, mutta siitä ei tullut mitään, niinpä minua hieman jännitti. Onneksi Frida kuitenkin suuntasi ensimmäisellä kerralla nätisti estelinjalle ja hyppäsi molemmat esteet nätisti. Ensimmäisen kerran jälkeen poni kuitenkin pisti ranttaliksi ja ryhtyi kaahailemaan kentällä. Se veteli kiitolaukkaa heitellen samalla pukkeja ja sinkoili kuin hullu kentän toisesta päästä toiseen :''D Fridasta olisi saanut hienoja kuvia, sääli vain että kamera ei ollut kentällä mukana.

Hyppääminen sujui riehumisen ohella ihan hyvin, Fridalla on ihan kiva hyppytyyli (: Vähitellen alkoi tamma rauhoittua muutenkin kuin este-osuudella. Tällöin korotin vähitellen estettä, niin että toinen este oli 60cm pysty. Hienosti Frida hyppäsi senkin, korvat hörössä (: En raaskinut korottaa enempää, koska poni ei kuitenkaan kauheasti ole pomppinut ja muutenkin oli tarkoitus tehdä vain kevyt treeni. Muutenkin Frida pysähteli satunnaisesti esteiden väliin, joten korkeammat esteet eivät olisi auttaneet asiaa. Noin puolen tunnin jälkeen Frida hyppäsi loistavasti tuon 60cm esteen ja tuli jopa luokseni esteiden jälkeen (normaalisti kun lähti kaahottelemaan pitkin kenttää), tähän jätettiinkin sitten harjoittelu tältä päivältä ja lähdimme tyytyväisin mielin tallustelemaan maastoon. Tallin jälkeen kävin Pirkkalan agrissa ostamassa tammalle ihka omat jännesuojat, nyt kun aletaan treenaamaan tuota hyppäämistäkin (:

Huomenna Fridan omistaja tulee moikkaamaan! Minua jännittää jo nyt, mutta toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja Frida näyttää parhaimmat puolensa (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti