2011/03/21

[78] Räjähtää käsiin, vai?




Ehkei sittenkään! Eilen en ollutkaan tallilla (vaikka olisin halunnut), koska kärsin jonkin asteen kuumeesta, mutta niin kuin kunnon heppatyttö konsanaan, kinusin itseni jo tänään tallille tarkistamaan että kultamussukalla on kaikki hyvin :D No tokihan sillä on, mutta oli vain ihan pakko jo päästä touhuilemaan sen kanssa.

Tänään otettiinkin sitten tehtäväksi käydä ensimmäistä kertaa isolla kentällä oikeasti tekemässä jotain! Niinpä puin Fridalle, joka on muuten paisunut ihan hirveästi ( = AHMATTI! :D), juoksutusvermeet päälle ja nappasin mukaan uuden joustochamppoonin. Siinä sitten tepsuteltiin vajaa 5 min. isolle kentälle aika ripeästi ja alettiin hommiin. Tai no, minä olisin voinut kävellä montakin kiekkaa ensin kentällä, mutta poni oli toista mieltä. Koska kaikki oli niin jännittävää ja kiinnostavaa Frida alkoi sipsuttamaan pinkeänä ympärilläni ravissa. No mikäs siinä, ravailkoon jos haluaa - kunhan tilanne on minulla hallinnassa. Niinpä neiti sai pöhistä siinä ihan rauhassa ja aina kun se edes sekunnin ajan kuunteli minua pyysin sen käyntiin. Tämä onnistuikin ihan hyvin, tai ainakin Frida siirtyi joka kerta pyytäessäni käyniin... Muutamaksi askeleeksi :D Lopulta se suostui kävelemään pari kiekkaa, jonka jälkeen poni sai hurjasti kehuja ja vuorossa oli suunnan vaihto. Toiseen suuntaan Frida ei edes yrittänyt ravata, vaan kuunteli kehuja tyytyväisenä (:

Minua lähinnä nauratti ponin käytös. Se ei millään lailla ollut paniikissa, jännittynyt vain. Ja oli niin huvittavaa kun se ei uskaltanut kulkea isommalla ringillä ja kuinka kaikki oli niin jännittävää -> ohikulkevat autot, hevoset ja kaikki muukin mahdollinen. Olen kuitenkin todella tyytyväinen Fridaan, koska se oli koko ajan kontrollissa ja selkeästi yritti parhaansa (: Kotiintulo matka sujuikin ihan nätisti ja tallissa oltiin taas oma itsensä. Ensi kerralla poni saa aconitumia tms. (homeopatinen lääke jännitykseen), kun mennään isolle kentälle - tällä kertaa ei muistettu. Lauantaina sai ennen valkkaa sitä ja hienosti toimi (ympäristössä pyöri traktori, eikä poni tuumannut mitään jne. lentokoneet lenteli yli) (: Taikapillereitä! (Joita muuten minäkin tässä nyt popsin flunssaani) No eiköhän isokin kenttä ala olemaan ihan ok paikka, kunhan saadaan rauhassa totutella. Huomenna onkin vapari ja keskiviikkona taas koitan jaksaa mennä, kunhan flunssa ei pahene!

2 kommenttia:

  1. Anonyymi25/3/11

    mistä tätä aconatiumia vai mikä se oli saa ostettua hevoselle ? :) omallakin on jännittelyä liikaakin, joten auttaisi varmaan meilläki (=

    VastaaPoista
  2. Aconitumia saa kaikista luontaistuote/terveyskaupoista, tai perjaatteessa mistä vain mistä saa homeopaattisia lääkkeitä. Meillä on Aconitium napellus D-12, annan 6 raetta ennen pelkotilaa/jännittymisen muodostumista (ei auta enää, jos hevonen on jo pelkotilassa).

    Kannattaa mennä kysymään tiskiltä, koska osaavat siellä kertoa hyvin mikä mihinkin auttaa. Kertoo siis myyjälle, että jännittyneisyyteen hevoselle homeopaattista lääkettä, eivätköhän tyrkkää oikean purnukan mukaan (ja jos eivät osaa mitään sanoa, niin tuota aconitumia voi ostaa stressiin/jännitykseen/pelkoon/en muista muita oireita (:

    Meillä on perheessä ja lähiystävissä ihan tuolta alaltakin ihmisiä, joten uskallettiin ihan suoraa kauppaan talsia ja ponillekkin tuota hyvillä mielin syötän, mutta suosittelen tosiaan kysymään myyjältä jos ei muuten aiheeseen ole perehtynyt.

    VastaaPoista