2011/04/09

Elämän tuntua


Tänään on ollut henk. kohtaisesti aika hurja päivä, mutta onneksi poni jaksoi olla hienosti (: Kotona tapahtuneiden vastoinkäymisten lisäksi jouduin kahlaamaan polvia myöten jääkylmässä vedessä tallille kävellessä, koska tallille vievä polku oli muuttunut järveksi ja kaiken lisäksi tuuli oli vaihteeksi hurja... Ei siis oikein alkanut hyvin tämä päivä, vaikka muuten keli oli mitä parhain.

Saatuani kuivat kengät ja sukat jalkaan ryhdyin sitten valmistautumaan valmennukseen. Ihanaa, poni pyöri ja oli ihan hermona -.- Päätin kuitenkin ryhdistäytyä ja unohdin tuulisen kelin.


Itse valmennus sujui kuitenkin hyvin! (: Tehtiin käynnissä kolmikaarista kiemuraa, kunnolla taivutellen ja huomiota pyytäen. Hetkittäin onnistuikin todella kivasti ja poni alkaa muutenkin olla notkeampi. Toki välillä möngerreltiin kaarteeseen lapa edellä sun muuta, mutta suurimmaksi osaksi johtui siitä etten itse osannut pyytää tarpeeksi. Frida siis kyllä toimi hienosti, kunhan itse muistin pyytää asioita tarpeaksi selkeästi (:

Alkutunnista oli kuitenkin ponin keskittyminen koetuksella ja se päätti yrittää luistaa työstä. Viereisellä tiellä kulkeva hevonen oli oiva tekosyy loikkimiseen ja pukitteluun. Ei kuitenkaan jaksanut sen kummemmin osoittaa mieltään (muutamaan otteeseen loikkasi pari kolme metriä ja pukitteli), kunhan muistin pitää ulko-ohjan tuntumalla ja ponin mukana tehtävässä. Niistä siis selvittiin ja lopputunti sujuikin hyvin, vaikka rankkaa omalta osalta oli - joutui koko ajan olemaan niin skarppina.


Otettiin myös ravissa 3-kaarista ja siinä taivutteluja. Vaati kauheasti keskittymistä, kun alamäessä piti samanaikaisesti hidastaa ulko-ohjalla, tukea ulkopohkeella, taivuttaa sisäpohkeella, antaa johtava ohjasote sisäohjalla, pitää ravin tahti tasaisena, pitää omat jalat kurissa ja kääntää vielä omalla kropallaan poni kaarteeseen. Huhhuh! Oli kuitenkin todella makea fiilis kun Frida sitten esitti upeaa ravia ja työskenteli kunnolla! Lisäksi otettiin ravia molempiin suuntiin ympyröilläkin ja neiti sai kunnon kehut valkulta (:

Se on muuttunut niin hirmuisesti ja ravi alkaa olla nyt melkein parempaa kuin käynti. Toki hienot pätkät ovat lyhyitä hetkiä, mutta silti! Olen tosi ylpeä Fridasta, vaikka alkuun sitä ei olisi huvittanutkaan töitä tehdä. Ai niin, kävin tänään ostamassa ponille ohuet kolmipalat pikkurenkailla ja sopivat oikein loistavasti ((: ps. pahoittelut perjantaisista kuvista + videoista.

3 kommenttia:

  1. Ootte kehittyny taas ihan huikeesti! :)

    VastaaPoista
  2. oih! fridahan on alkanut kulkemaan tosi hienosti! :) lyhyet pätkät muuttuu pikkuhiljaa pitemmiksi, ja kohta kulkee fridakin koko ajan noinkin hienosti :)

    VastaaPoista
  3. Svitis, voi kiitos (: Kunpa oltaisiinkin!
    Sonja, JEP toivottavasti alkaa pikku hiljaa hienot pätkät lisääntyä ja pidentyä - mutta pitää koittaa olla kärsivällinen :DD KIITOS paljon kehuista! (:

    VastaaPoista