2011/04/23

Kesä ja HYTTYSET D:

Kesä ja kärpäset taitaa olla tunnetumpi käsite, mutta muistinpahan vain että minulle kesä tarkottaa paljolti hyttysiä; ja niiden välttelyä. Olen tosiaan allerginen hyttysille ja pistot aiheuttavat tavallista suurempia pahkuroita, nam. No toisaalta kyllä sen kestää kun kesä oikeasti tuntuu olevan vihdoin ja viimein tulossa! (:


Tallilla tuoksuu kesälle hevosia myöten ja muutenkin on voinut (/pitänyt) ratsastaa ilman takkia. Fridakin on ollut ihan kiva, mitä nyt keskittymisongelmia hieman. Tällä viikolla ei valitettavasti päästy valmennukseen, koska valkku oli kipeä, no toivottavasti kuitenkin päästään pian valvovan silmän alle. Taas on nimittäin niin paljon kysyttävää (;

Perjantaina treenailtiin kolmikaarista sekä käynnissä, että ravissa. Etenkin käynnin osalta keskittyminen oli jossain ihan muualla. Koitin parhaani mukaan ratsastaa ja vaatia Fridalta kunnon työskentelyä, ja palkita aina kun se tekee oikein. Ei vain tuntunut pahemmin silti työt kiinnostaa. Ei sinäänsä, silloin kun poni kuunteli se liikkui oikein kivasti (: Ravissa tehtävä sujui sinäänsä paremmin; Frida kuunteli huomattavasti enemmän. Haastavaa ravissa olikin vain pitää rauhallinen tahti yllä ja mahtua kääntymään minikentällä. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen perjantain taivutteluihin (:


Tänään oli tarkoitus treenata siirtymisiä, mutta tarkoitukseksi sitten jäikin. Fridalta täytyi todella vaatia se mitä halusi, mutta kun osasi pehmein avuin selkeästi ilmaista itsensä toimi myös poni (: Käyntiin olen ihan tyytyväinen, sillä Frida jaksoi oikeasti työskennellä siinäkin askellajissa. Sen sijaan ravi ei ollut tänään niin hyvä, mitä on välillä ollut.

Frida kyllä kuunteli kivasti jne. mutta ei jaksanut kulkea ryhdikkäästi kuin vain hetkittäin. Tehtiin helppoja ja yksinkertaisia ympyrätaivutteluja. Voi olla, että lihakset kaipaavat nyt lepoa kun ollaan treenattu suhteessa paljon ja rankasti. Tämä selittäisi sen miksi Frida kantaa hetkittäin itseään ja kun jatketaan työskentelyä alkaa vajoamaan alemmas. Yleensä ei painu kuolaimen alle, vaan muuten vain turhan paljon eteen. Ristiriitainen tilanne sinäänsä; ohjista ei saa nostaa (koska Frida oppisi, että on väärin myödätä ja laskea päätään) ja toisaalta pitäisi ratsastaa varovasti eteen niin ettei muoto häviäisi. Saatiin tänäänkin kuitenkin hienojakin pätkiä (: Luulen myös, että kunhan itse saan kädestäni vieläkin pehmeämmän myös Frida tasoittuu ja hakeutuu luottavaisemmin muotoon.

Tämänkin päivän treenit sujuivat siis hyvin (: Lukuun ottamatta pientä "tapaturmaa". Loppukäyntien aikana tietä huristeli (reilusti yli neljääkymppiä, mitä kentän viereisellä tiellä saa ajaa) auto ja erittäin koliseva peräkärry. Oli jo kertaalleen ajanut siitä ohi ja Fridan mielestä jo silloin tuo oli ollut pelottava kapistus, ei kuitenkaan ollut säikähtänyt. Niinpä huomattuani tilanteen ajattelin tulla alas selästä, mutta enpä ehtinytkään. Poni loikahti pari askelta eteen. Niinpä jatkettiin työskentelyä pääty-ympyrällä ravissa, näin jälkikäteen ajateltuna tuossa tilanteessa olisi käynti voinut olla paras ratkaisu.

Frida kuitenkin kuunteli hyvin ja oli koko ajan hallinnassa; hetkeäkään ei tuntunut, että se olisi karannut ympyrältä. Minulla oli myös sellainen olo, että tarvittaessa saisin sen pysähtymään. Tällä kertaa ponin takapää ei lentänyt, se vain "loikahteli" eteen päin. Hetken ravattuamme poni pomppasi laukkaan muutamaksi askeleeksi. Ajattelin, että laukataan sitten jos energiaa täytyy päästellä. Niin me siinä sitten laukkailtiin :D Näytti kuulemma menevän lujaa, vaikka todellisuudessa jouduin ratsastamaan eteen, että poni pysyi laukalla - laukka kun on vielä sen verran raakaa. Olen kuitenkin hirmu tyytyväinen siihen, että Frida kuunteli vaikka sitä jänskätti ja käyttäytyi muutenkin mallikkaasti. Lopetettiin laukkailu muutaman kiekan jälkeen kun satula meinasi kiepsahtaa ympäri ja lopettaminenkin sujui ilman ongelmia.

Kiristettiin kuitenkin vielä vyötä ja tehtiin lyhyt työskentely loppuun, jotta jäisi hyvä maku suuhun molemmille. Frida liikkui oikein UPEASTI ja kuunteli kivasti apuja. Tehtiin hieman h-ravi -> käynti siirtymisiä ym. Treenin lopuksi Friiduliini oli ihan hikinen, saa nähdä mimmoisessa hiessä sitä ollaan kun aloitetaan kunnolla laukat :D No eipä tällä kertaa muuta, oikein mukavasti siis tallilla sujunut, huomenna luvassa onkin sitten jotain kevyempää (:

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia taas!
    Mä en tajua mistä nää vampyyrit oikein yhtäkkii tuli, niitä on ainaki meillä pitkin päivää kiusaamas ja muutenki ei nyt vielä kuuluis ainakaa näin etelässä riepoa O__O

    VastaaPoista
  2. :D Jep sitä mäkin oon ihmetellyt! Eikös ne itikat tuu yleensä vasta kesän puolessa välissä ja sillonkin vaan iltasin? >:o

    VastaaPoista