2011/04/18

Rentoa humpsuttelua kevään tahtiin (:

Tänään kävinkin vain hieman humpsuttelemassa tallilla, koska poni piti liikuttaa ja kuolaimia en halunnut vielä päähän pistää. Ilmakin oli taas haastavammasta päästä >> kauheita tuulenpuuskia, joissa juuri ja juuri pysyi pystyssä. Eipä ole kuitenkaan enään tuulikaan meitä paljoa haitannut, joten ihan reippahasti hain ponin tarhasta hoidettavaksi.

Normaalin puunailun lisäksi tarkistin suun tilanteen ja ruiskutin sinne pruutilla puhdistavaa ainetta. Yllätys oli iloinen; kielessä oleva pieni repeytymä (vrt. kuin olisit puraissut itseäsi vahingossa kieleen) oli jo melkein ummessa, eikä muita ruhjeita näkynyt! (: Jes, luultavasti siis selvittiin säikähdyksellä ja pian päästään treenailemaan taas selästäkäsin. Tänään kuitenkin oli vuorossa juoksutusta riimulla ja liinalla, hui! En ole ikinä kuvitellut voivani juoksuttaa Fridaa riimussa. Alkuaikoina kun jo pelkkä juoksutus tuotti ongelmia ja oli ihme jos poni ei muutamaan kertaan vaihtanut suuntaa ja lähtenyt kiitopukkilaukkaan. Onneksi tästä päästiin jo elokuun lopussa eroon, eikä sille tielle olla palattu. Siltikin jännitti saanko ponin pidettyä kontollissa ja kuuntelisiko se minua loppupeleissä tipan vertaakaan, vai olisiko tiedossa kaaos?

Lisää haastetta tehtävään toi tosiaan keli ja kentällä pyörivät muut ratsukot. Kentällä oli yhden tallin hepan lisäksi ratsukko, joka käsittääkseni omistaa puolet isosta kentästä tms. Ja hänen hevosensa ei tietenkään ole Fridalle tuttu, joten jänskätti hieman mitä tamma sanoo. No eipä se sen kummempia mutissut. Juoksutuskin sujui loistavasti! Frida kuunteli tarkasti apujani ja siirtyi todella kivasti askellajista toiseen. Takajaloissa on edelleen hieman laiskuutta (Fridaa ei huvita juoksuttaessa oikeastaan ikinä polkea alleen), mutta ei niinkään epäsymmetriaa. Kun kaikki sujui molempiin suuntiin niin kivasti, niin päätettiin pitää treenikin lyhyenä ja lopettaa molemmat hyvin mielin (: Olen niin ylpeä ponin asiallisesta käytöksestä!

Huomiseksi onkin varattu kengitys (piiiitkästä aikaa) ja saadaan kesäpopot alle (: Lisäksi olisi tarkoitus käydä ostamassa uudet suitset, koska agrimarketista eikä k-maataloudestakaan sopivia löytynyt (ja tällä kertaa tahdon mustat suitset, sopisivat satulan kanssa!). Tänään ostoslistalta löytyi auringonhattu-uutetta, jolla desinfioitiin Fridan suu ja valjasrasvaa, jolla kiillottelin tyytyväisenä kenkä nelikkoni. No niin nyt taidan painua pehkuihin, innolla odottaen minkälainen keli huomenna tulee olemaan ((: Olen niin hirveän iloinen kevään alkamisesta, että suunnilleen itken onnellisuudesta. pikkuasioista on mukava iloita. Tässä vielä pikku pätkiä sunnuntain treeneistä, ravi on vaikeammasta suunnasta (vasen, jäykempi jalka, sisäjalkana) ja pahoittelen könötystäni, joka alkoi kamalasti näin jälkikäteen häiritä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti