2011/08/17

Laukkaa ratsu reima!




Tänään Kari (poikaystävä) oli mukana tallilla ja Frida pisti kyllä parastaan (: Tammuska käyttäytyi tosi hienosti, vaikka isolla kentällä olikin aika jännittävää, kun äiti ei ollut mukana (kun vasta loppuajasta) ja kentälle tupsahteli ratsastuksen aikana muitakin ratsukkoja.

Juoksuttelin alkuun lyhyesti, ennen kuin menin selkään. Tehtiin ensin käynnissä hieman väistöjä ja pysähdyksiä. Frida oli oikein kivasti kuulolla, eikä kyttäillyt kuin yhtä kulmaa. Käynnin jälkeen otettiin aika pian ravia, sillä en viitsinyt Karia pitkästyttää ratsastamalla kovin pitkästi.

Ravissa oli jälleen aluksi ongelmia yhteisymmärryksessä, mutta pian sekin alkoi sujua. Frida oli tosi kiva ja kaiken lisäksi kantoi itsensä melko hyvin (: Ravin jälkeen käveltiin pari kiekkaa ennen kuin kokeilin laukkaamista.

Nyt kerron laukkatreenistä (kun on tullut useampi anonyymi kommenti "mikset ikinä laukkaa?", "milloin aijot laukata?", "miten laukkatreeni sujuu?"). Jaettiin isosta kentästä noin 1/3, jossa sitten aloin nostamaan laukkoja. Frida nosti laukan helposti, mutta nostot ja laukkaaminen oli aika huvittavaa.

Poni ns. hyppelehti (ei kunnolla pukitellut) nostoissa ja silloin kun pyysin sitä eteen, mutta muuten laukka sujui oikein kivasti (: Toki se ei pyörinyt niin hyvin kuin liinassa, mutta tästä huolimatta olen todella tyytyväinen. Toiseen suuntaan ei edes hyppinyt niin paljon. Otettiin molempiin suuntiin aika monta kierrosta 'pikku kentällä' laukkaa ja sen jälkeen huilittiin.

Huilien jälkeen otin vielä ravissa työskentelyä, pyytäen Fridaa liikkumaan tavallista ryhdikkäämmin. Olen sitä nyt muutamana kertana pyytänyt liikkumaan ryhdikkäämmin ja omasta mielestä on onnistunut ihan kivasti, joten eiköhän pikku hiljaa saada etupainoisuuttakin vähennettyä (; Lopuksi annoin Fridan vielä ravata pidemmällä kaulalla venytellen. Hienosti sujui! (: Treenin jälkeen poni pääsikin suihkuun ja huomenna olisi luvassa kevyempi päivä.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi18/8/11

    mun on pakko kysyy ku fridahan on aikas lihavan näköinen, niin teetkö sille mitään että saisit sen laihduttamaan ?

    VastaaPoista
  2. Enköhän ole jo aika monta kertaa kertonut, että liikutan sitä vähintään 5x viikossa. Eiköhän se tuosta laihdu kun tulee laitumelta pois.

    VastaaPoista