2011/08/06

Reeniä reenin perään

Kirjottelen tosiaan hieman myöhässä eilistä (5.8) postausta, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Eilen oli tosiaan vuorossa myös ratsastusta ja sain olla oikein tyytyväinen poniin (;


Ratsastettiin ensin yhteensä noin 30min pikku kentällä ihan perusasioita. Ympyröillä taivutteluja, loivaa kiemuraa ja siirtymisiä. Frida oli yllättävän kiva, vaikka omalla tavallaan kuuro pohkeille (liikkui kyllä eteen, mutta puski hieman pohjeapuja vastaan). Lisäksi kärpäsiä oli ihan hirveästi ja ne häiritsivät Fridaa tavattoman paljon, joten keskittyminen oli välillä aika vähäistä - ihmeen hyvin se kuitenkin keskittyi!

Varsinaisesti ei ollut mitään tehtävää, koitin vain ratsastaa Fridan energiseksi ja kuuliaiseksi (ja toki rennoksi!). Tämä mielestäni onnistuikin ihan kivasti, sillä loppuun kun työskenneltiin vielä harjoitusravissa oli Frida energinen, mutta kuulolla! (;



Noin puolen tunnin päästä aloituksesta lähdettiin kävelemään äipän turvin isolle kentälle. Matka oli tavallista jännittävämpi, sillä ensin takaamme tuli ravuri kärryineen ja ohitti meidät, sitten vielä eteemme tupsahti toinenkin ratsukko. Fridan mielestä toiset hevoset olivat toki jännittäviä ja niille piti pöhistä, onneksi kuitenkin poni pysyi käsissä - eikä yrittänyt pelleillä!

Päästiin siis kuitenki isolle kentälle ihan hyvin (: Isolla kentällä taivuttelin ensin molempiin suuntiin käynnissä ympyröillä ja otin myös pysähdyksiä. Frida oli oikein kiva, vaikka hieman turhan kiireinen (vaikka sehän nyt jännittävässä tilanteessa ymmärrettävää). Ei kuitenkaan edes tuijotellut pahasti ja keskittyikin välillä oikein kivasti (;



Kun käynti tuntui sujuvan kivasti, päätin ottaa hieman ravia. Tultiin ensin harjoitusravissa lyhyempiä pätkiä ja sitten pari pidempää pätkää, lisäksi taivuteltiin muutamalla ympyrällä. Frida tarjosi heti todella hyvää ravia ja jopa liikkui pyöreästi - eikä koittanut ryöstää kertaakaan! Kun oltiin otettu harjoitusravia molempiin suuntiin päätin ravata vielä pari keikkaa keventäen, myös tämä sujui mallikkaasti! Loppukäynneistä käveltiin osa isolla kentällä pidemmällä ohjalla ja osa tepsuteltiin pikku kentälle metsän kautta. Frida oli oikein mallikkaasti (:

2 kommenttia:

  1. Anonyymi6/8/11

    Miten minusta tuntuu ettet laukkaa fridalla paljoa? Tai sitten et vain kerro aina postauksissasi siitä... Kuitenkin kehittäisi Fridaa jos harjoittelisit erilaisia laukkatehtäviä. No hyvä minä olen neuvomaan kun en edes tunne Fridaa... Ja hyvä blogi sulla, ihana hevonen ja tee lisää videopostauksia!!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi sinun kysymykseesi löytyisi jo kirjoittamistani teksteistä (ja laukkaamisen liittyvistä vastauksista!) vastaus, mutta vastaan silti.

    Fridan kanssa tehdään ensin perusta ratsastaessa sekä käynnissä, että ravissa. Lisäksi laukan opettelu aloitetaan liinassa, jotta laukasta saadaan hyvin pyörivä ennen kuin Frida joutuu kantamaan minua. Tällä hetkellä Frida laukkaa hyvin liinassa, mutta osaa tietenkin myös nostaa laukat - emme vain tällä hetkellä työstä laukkaa.

    Lisäksi laukan kanssa on sellainen ongelma, että pikku kenttä on oikeasti sen verran pieni ja kallistuva, että nuoren hevosen on huono siinä opetella laukkaamaan. Aikuinen ja lihaksistoltaan valmiimpi hevonen (lue: joka pystyy kokoamaan itseään) pystyy laukkaamaan hyvin pikku kentälläkin, mutta Fridalla on tarkoitus aloittaa laukkatyöskentely isolla kentällä, jotta laukka säilyy hyvänä ja eteenpäin pyrkivänä (:

    Eli ajan kanssa kaikki! Me olemme kuitenkin vain puskaratsukko, joten kiire edetä ei ole (; Kiitos kuitenkin kommentistasi (videopostauksia koitan varmasti aina välillä tehdä!) ja toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi (: (tai tuumaukseen)

    VastaaPoista