2011/08/14

Noita onnentunteen pikku pipanoita




Kyllä nyt on reenattu kolmen päivän edestä, en ole edes blogia ehtinyt kirjottaa! Lyhyesti tiivitsettynä; perjantaina ratsastin ilman satulaa, lauantaina oli valmennus ja tänään (sunnuntaina) kävin isolla kentällä ratsastamassa.

Perjantaina oli hieman kevyempi päivä, kun lauantaina oli luvassa valmennus - halusin silti ratsastaa juoksutuksen siasta. Niinpä päätin mennä ilman satulaa ja iloiseksi yllätykseksi Frida oli todella kiva. Tehtiin sekä käynnissä että ravissa spiraaliharjoitusta ja poni toimi oikein hienosti. Liikkui eteen ja pyöreästi (: Ei muuta tehtykkään, kun oli tarkoitus pitää reeni kevyenä ja lopetettiin kun Frida tuntui hyvältä.




Lauantaina oli valmennus, josta ei kyllä ole oikein hyvää sanottavaa. Toisaalta, Fridassa ei ollut mitään moittimista ja kokonaisuudessaan se liikkui kivasti. Ei vain opittu mitään uutta ja tuntui, ettei valmennuksesta jäänyt oikein mitään käteen...

Oltiin ensin odoteltu aika kauan valmentajaa jo kävellen kentällä, joten Frida oli käynnissä melko tahmea. Sitten kun vielä tehtiin harjoitusta jossa pysähdyksestä käännyttiin voltille, Frida tuntui suorastaan hyytyvän ja itse aloin kaivaa jaloilla. AARGH! No onneksi ravissa poni jaksoi olla vielä reipas. Tehtiin harjoitusta, jossa siirsin ulkoavuilla ensin Fridan uran sisäpuolelle ja sitten sisäavuilla takaisin uralle - hirmu vaikea selittää! Sujui ihan ok. Frida oli tosi väsynyt valmennuksen jälkeen, mentiin vajaa 60min. Meni kokonaisuudessa hyvin, mutta jäi vähän kuiva maku.



Tänään oli tarkoitus aluksi pitää kevyempi päivä ja vain juoksutella, mutta päädyin kuitenkin ratsastamaan. Mentiin taluttaen isolle kentälle, jossa päätin ensin juoksuttaa ponia. Fridaa selvästi kiukutti, kun olin sitä pariin kertaan komentanut lopettaa pään hinkuttamisen esteeseen (kun laitoin kameraan asetuksia) ja juoksuttaessa se sitten päätti osoittaa mieltään.

Veteli oikein kunnon pukkilaukkaa ja kiskoi. Onneksi se kuitenkin rauhoittui pian ja päästiin yhteisymmärrykseen. Minustahan tuo 'yhteenotto' johtui, sillä Frida pistää kyllä samalla mitalla takaisin jos sitä alkaa komentelemaan liikaa, mutta tärkeintä oli kuitenkin että juoksutuskin alkoi sitten sujua.


Aluksi ei ravi sujunut...


Kun olin hetken juoksuttanut kipusin selkään. Frida oli oikein kiva ratsastaa, vaikka se pariin kertaan säpsähtelikin pieniä vihreitä miehiä. Tehtiin käynnissä ympyröitä ja väistöjä, jotka sujuivat oikein kivasti (: Lisäksi päätin ottaa vielä hieman raviakin. Olin jo luovuttamassa ravin suhteen, sillä Frida vain kaahotti apuja karkuun ja kyttäsi joka nurkkaa, mutta päätin vielä jatkaa hetken. Siinä samassa jotain loksahti ja Frida alkoi liikku todella upeasti!

Polki hyvin alleen, oli herkästi kuulolla ja liikkui reippaasti pyöreänä! (: Voi että sitä kehujen määrää, mitä mun suusta lähti kun poni pisti ravaten. Otettiin hetki isolla ympyrällä ensin harjoitusravia ja sitten vielä hetki keventäen. Tämän jälkeen annoin hetkeksi pitkät ohjat, ennen kuin vaihdoin suunnan. Toiseenkin suuntaan Frida ravasti todella upeasti ja kun oltiin hetki sitä työstetty olikin hyvä lopettaa. Jäi kyllä tosi hyvä fiilis (:



2 kommenttia:

  1. Anonyymi14/8/11

    olis kiva kuulla myös miten fridan kaa on menny laukkaharjotukset? (:

    ja ootteko menny puomeja/hypänny vielä?

    VastaaPoista
  2. Kerron aina suunnilleen kaiken mitä treenaamme, joten laukasta kerron silloin kun laukataan. Liinassa sujuvat jo loistavasti.

    Puomejakin ollaan menty ja niistäkin olen kertonut. Selästä käsin emme ole vielä hypänneet.

    VastaaPoista