2011/12/29

Ahkeraa puuhastelua


Blogin kanssa elellään hiljaiseloa kiitos kameran jälleen rikkimenneen putken! (--: Tosiaan se on mennyt jo kertaalleen rikki (luultavasti samasta viasta) ja sain sen viime jouluna, taitaa olla aika kovassa käytössä ;D No mutta ei nyt murehdita siitä (sillä videoitahan edelleen on luvassa), vaan palataan blogin päätähteen eli Fridaan.

Ponin kanssa ollaan puuhailtu aika lailla kaikenlaista huolimatta kamalista myrskypäivistäkään.
Oli melkoinen pettymys, sillä myrsky ei ainakaan meillä laantunut maanantaina ja tiistaina oli melkein kamalampi keli. Päätin kuitenkin yrittää vääntää jonkin sortin kouluratsastusta, vaikka ulkona olikin jo pimeä. Mutta onneksi päätin! Jäi tosi hyvä fiilis, sillä sain Fridan pidettyä suhteessa todella rauhallisena ja se kuunteli ihan superhyvin kamalasta myrskystä huolimatta (--:


Keskiviikkona oli vuorossa tavallista rankempi treeni, vaihteeksi Tavelan maneesilla. Alkutunnista poni oli harvinaisen säpäkkänä - jopa toisen hevosen pärskähdys sai sen steppailemaan. Keskityin kuitenkin (/onneksi) tekemään rauhallisia käynti - ravi - käynti siirtymisiä isolla ympyrällä ja pikku hiljaa ponikin rauhottui. Ravityöskentelyn jälkeen otettiin laukkaa sekä hyvin että vähemmän hyvin onnistumisin. Kertaalleen poni veti kunnon pukit ja sinkosi pari askelta eteen, mutta muuten saatiin oikein oivallista laukkaakin (--: Tajusi kai ettei pääse luistamaan ryntäilemällä.

Huilien jälkeen otin vielä harjoitusravia toisessa päädyssä ympyrällä ja poni toimi ihan superhyvin! Ei tarvinnut sen kummemmin pyytää ja poni jo liikkui upeasti, joten pystyin jopa keskittyämään myös omaan istuntaan. Toki se alkoi olla jo väsynyt ja hieman raskas edestä, mutta muuten todella näpsäkkä! (Ei ole kyllä pitkään aikaan ollut niin kiva!) Ravin jälkeen otettiin kuitenkin vielä laukkaakin, eli laukattiin huomattavasti tavallista enemmän, sekin sujui pienestä vastustelusta huolimatta loistavasti. Vielä se vaatii paljon työtä, mutta paljon ollaan laukankin kohdalla kehitytty! (--: Loppuravitkin sujui maneesilla oikein hienosti. Kotitallille palattiin hiestä märkinä, väsyneinä ja todella tyytyväisinä! Oli kyllä upea reissu.


Tänään (torstaina...) käytiin Vilman ja Ässän kanssa harjussa maastoilemassa. Koko reissu sujui rennosti köpsötellen ja sain taas olla ylpeänä Fridan rauhallisesta käytöksestä. Oli oikein mukava reissu, vaikka ilma olikin vähän kostea... Ja Frida kyllä oli siinäkin suhteessa upeasti, ettei kiukutellut yhtään Ässälle :--D (yleensä alkaa vinkua ja potkia, jos joku heppa tulee lähellekkään). Huomenna (perjantaina) sitten nautitaan vapaapäivätä ja viikonloppuna taas uudet kujeet (--;

5 kommenttia:

  1. Teidän meno alkaa näyttää tosi hyvältä, tsemppiä jatkoon! :)

    p.s. vika video sanoo, että "video ei ole käytettävissä"

    VastaaPoista
  2. Anonyymi30/12/11

    Saanko kysyä, minkä ihmeen takia Fridalla on viltti päällä?? Eihän sitä ole edes klipattu ja uskoisin, että karvaa löytyy runsaasti omastakin takaa..

    VastaaPoista
  3. Anna, kiitos! (: juu vika video korjattu.
    Anonyymi, uskon ettei asia kuulu sinulle ja itse osaan arvioida tilanteen. On olemassa muitakin käyttötarkoituksia viltille mm. Pitää hevosen kuivana (jottei tarvitse kuivattaa hevosta 2h ennen kuin sen saa vietyä ulos), pitää ratsastaja lämpimänä (käyntimaastossa tulee helposti kylmä). Lisäksi Fridalla on huomattavasti ohuempi karva kuin aikaisemmin, sillä sitä on loimitettu koko syksy - sillä on jopa vähemmän karvaa kuin lämppäri Ässällä.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi31/12/11

    itseäni viitti hevosen pepun päällä ei kyllä lämmitä :) joskus maalaisjärki on kova sana..

    VastaaPoista
  5. Turha teidän anonyymien kanssa on ryhtyä kinastelemaan - kertoo jo jotain kun omalla nimellä/nimimerkillä ei uskalleta asioista sanoa. Sitä paitsi itse asiassa se on täysin minun asiani miten Fridaa hoidan, kunhan poni ja omistaja ovat tyytyväisiä.

    Ja kyllä minua lämmittää -> kylmän satulan päättä viltti lämittää omaa peppua mukavasti!

    VastaaPoista