2011/12/11

Ja tilsat lentelee!



Plääh, tulis nyt kunnolla lunta eikä tommosta loskaa. No toisaalta oon tohonkin ihan tyytyväinen (:

Eilinen oli ihan tuskaa tallilta käynnin kannalta. Poni oli karmivan tuntuinen, enkä saanut siihen minkäänlaista otetta. Oltiin siis pienellä kentällä, vaikka alkujaan piti lähteä isolle - oli vain niin märkää ettei viitsinyt lähteä sinne tarpomaan (reitti sinne on todella märkä).

Alkuravit sujuivat kivasti ja poni liikkui tosi kivan tuntuisesti. Mutta muuta hyvää eilisessä ei ollutkaan. Frida oli hirmu jännittynyt ja kuuro kaikille avuille. Koitettiin vääntää käynnissä väistöjä, ei onnistunut. Koitettiin ottaa harjoitusravia ympyrällä, poni tikitti miniaskelia. Koitettiin ottaa laukkaa, poni pomppi ties minne.



Laukka oli aika yllätys itse kullekkin. Poni tosiaan pukitteli tavallista enemmän ja kerran meinasin jopa laskeutua maistelemaan sohjoliejua. Huhhuh, oli kyllä enemmän kuin rankkaa! Lopuksi sain kuitenkin ponin toimimaan edes jotenkin ravi - pysähdys - ravi siirtymisillä ja laukkaakin saatiin molempiin suuntiin ihan ok pätkät. Ratsastuksen jälkeen sain kuulla, että poni oli ollut aamullakin ihan paniikissa - tiedä sitten mistä taas johtui (oiskohan ollut ulkona riehunut myrsky...?).



Tänään käytiinkin sitten maastoilemassa onnistuneesti. Otettiin useampikin laukkapätkä ja poni käyttäytyi tosi fiksusti. Viimeisellä laukkapätkällä sitten jouduin pidättämään enemmän myös hätäjarruina olleilla gramaaneilla ja yht'äkkiä säikähdin perkuleesti!

Kuului vain naps ja kilinä. Luulin tässä vaiheessa, että suitsista oli napsahtanut niskahihna poikki ja kuolaimet pudonneet poni suusta. Onneksi poni suostui pysähtymään ja pääsin tarkistamaan maastakäsin tilannetta. No eihän siinä ollut kuin gramaaneiden lenksu vyöstä napsahtanut irti, mutta silti! Voin sanoa ettei hööksin tuotteet kestä ja itelle jäi tosi kurja maku suuhun! Oikeasti oli vaarallinen tilanne, entäs jos poni olis sotkeutunu gramaaneihin?

No huhhuh. Ja kuitenkin kun tarkistan päivittäin varusteet ja tää vaan yhtäkkiä pamahti rikki. On kyllä muitakin hööksin tuotteita pamahtanut käsiin, ilman että on mihinkään suuntaan kiskonut... Palautetta siis sinne, kun kyseessä oli kuitenkin yli 50e satulavyö! Loppumatka sujui kuitenkin ongelmitta ilman gramaanejakin (:


4 kommenttia:

  1. Ihanalta blogilta vaikuttaa! Tosi kivoja kuvia tässä postauksessa, hyvin näyttäs Frida liikkuvan. Hienoa! :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi30/12/11

    mulla on ainakin hööksin tuotteet oikein hoidettuna pelannut oikein loistavasti.:)

    VastaaPoista
  3. Helena, kiitos! (:
    Anonyymi, itse ainakin ajattelen hoitavan tuotteita asiallisesti, mutta eivät vain silti tunnu kestävän (lukuunottamatta riimuja). Putsaan varusteet aina kun ovat likaisia satulasaippualla ja rasvaan silloin kun on tarvetta (vyön putsaan lähes päivittäin, sillä se myös likaantuu paljon!).

    VastaaPoista
  4. Ja niin muuten ovat kyllä kestäneet, mutta ratkenneet nimen omaan saumoista! Mm. satulavyöstä toinen lenksu purkaantunut irti, samoin suitsista (ENSIMMÄISEN PÄIVÄNÄ) purkaantunut lenku, loimesta purkaantunut saumoja (ja Frida kun ei edes riehu tarhaillessa)...

    VastaaPoista